ANGUILLA CAY: Bildet viser de tre personene da de var strandet på den forlatte øya, 8. februar 2021.
ANGUILLA CAY: Bildet viser de tre personene da de var strandet på den forlatte øya, 8. februar 2021. Foto: Nicole Santaretti/USCG Disctrict 7.

Overlevde i 33 dager på forlatt øy

Tre mennesker er reddet etter at de var strandet på en øde øy i Bahamas i over en måned.

Tirsdag ble to menn og én kvinne reddet av kystvakten, etter at de hadde overlevd i 33 dager på næring fra kokosnøtter, rotter og muslinger.

Trioen, som viste seg å være cubanske statsborgere, var strandet på Anguilla Cay, Bahamas, en ubebodd øy mellom Cuba og Key West.

Fargerike flagg ble redningen

De tre cubanerne veivet med flagg for å tiltrekke seg oppmerksomheten til et passerende helikopter.

Helikopteret tilhørte den amerikanske kystvakten, som var ute på en rutineflyvning da flymannskapet oppdaget de bortkomne menneskene.

— Vi ble oppmerksomme på dem på grunn av flagg de hadde puttet på et stort kors, sa helikopterpiloten Mike Allert til den amerikanske TV-stasjonen WPLG.

Helikoptermannskapet fløy tilbake for å se nærmere på de fargerike flaggene, og oppdaget de tre menneskene som signaliserte at de trengte hjelp.

FARGERIKT: Bildet viser de fargerike flaggene som tiltrakk oppmerksomheten til flymannskapet.
FARGERIKT: Bildet viser de fargerike flaggene som tiltrakk oppmerksomheten til flymannskapet. Foto: Lt. Riley Beecher/USCG District 7.

Mannskapet hadde ikke utstyr til å gjennomføre en umiddelbar redningsaksjon, men mat, vann og en radio ble sendt ned til de tre menneskene kort tid etter de ble oppdaget.

Den amerikanske kystvakten delte denne delen av redningsaksjonen via sin twitterkonto:

— Utrolig at de har overlevd så lenge

Etter redningsaksjonen var gjennomført tirsdag, ble de tre fraktet til et medisinsk senter i Florida. Ingen av dem hadde store fysiske skader, men kunne fortelle at de kun hadde overlevd på næring fra rotter, muslinger og kokosnøtter.

— Det er utrolig at de har klart å overleve så lenge, sa en av redningsmannskapene i et intervju med BBC.

Gruppen på tre forklarte at de hadde endt opp på øya, fordi båten deres hadde sunket og de var nødt til å svømme i land for å overleve.

Det er foreløpig uklart hva motivet deres for båtturen var, men de tre er nå tatt hånd om av amerikanske immigrasjonsmyndigheter, ifølge en twittermelding fra den amerikanske kystvakten.

Relatert