Casper Ruud videre til tredje runde i Australian Open

Nå venter 31-åring fra Moldova.

Casper Ruud er for første gang videre til tredje runde av Grand Slam-turneringen i Australia etter å ha vunnet over Tommy Paul med sifrene 3-6, 6-2, 6-4 og 7-5.

Med avansementet til tredje runde er Ruud sikret en premie på rundt 1,4 millioner kroner.

Det var svært vanskelige forhold ute på bane 13 med en temperatur godt over 30 grader og med vanskelige vindforhold. 22-åringen fikk en tøff start mot amerikanske Paul. Ruud tapte første sett 3-6, men slo tilbake i det neste.

– Tommy Paul spilte bra fra første poeng. Jeg kom litt for mye bakpå i første sett, men så våknet jeg til i andre sett. Jeg bryter han med en gang. Det hjelper på selvtilliten, og da får man følelsen av at dette kan man klare, sier nordmannen til Eurosport etter kampen.

– Minst risiko

Det andre settet starter langt bedre for nordmannen, og han tok første poeng ved å bryte Pauls serve. Ruud brøt også Pauls tredje servegame og vant det andre settet 6-2.

Han fortsatte det gode spillet tredje sett og vant det 6-4. I det fjerde og avgjørende settet fulgte spillerne hverandre tett fram til 5-5, før Ruud sikret seieren med 7-5.

– Jeg dro i land noen av de viktigste poengene. Jeg kom tilbake fra 0-40 noen ganger, både i hans og mine egne game. Jeg var kanskje best i dag når det virkelig gjaldt. Det var en lettelse, sier Ruud til Eurosport.

Ruud har ikke tidligere gått videre fra andre runde i Grand Slam-turneringen i Australia. I første runde slo han ut australske Jordan Thompson.

I tredje runde venter Radu Albot fra Moldova. Han slo australske Christopher O'Connell i sin andrerundekamp.

Albot slo ut spanske Roberto Bautista Agut, som var ranket som nummer 13, i første runde, men skal være en overkommelig motstander for Ruud.

– Nå er det bare å gønne på videre. Jeg har vært i tredje runde tre ganger tidligere i Grand Slam. Der er det blitt tap mot tøffe motstandere. Jeg har tapt mot Federer, Thiem og Berrettini. Nå er det ingen giga-navn som venter, men alle som kommer til tredje runde er gode spillere, sier Ruud.

Tøff vei videre

Dersom 22-åringen skulle ta seg helt til fjerde runde, venter trolig russiske Andrej Rublev. Det blir fort endestoppet.

– Rublev er en av mine outsidere til å vinne å hele turneringen, så 4. runde er for meg det mest sannsynlige for Ruud. I en eventuell kvartfinale mot Medvedev ryker han hver gang, dessverre. Jeg tror Ruud kan slå hvem som helst på en rask grusbane på en god dag. Når det gjelder en rask hardcourt-bane er Ruud i en utvikling som ennå ikke er fullført. Den må han gjennom før han kan hevde seg mot spillere som Medvedev, Djokovic og Rublev, uttalte tennis-kommentator Sverre Krogh Sundbø til TV 2 for noen dager siden.

Ingen nordmenn har kommet lenger enn 4. runde i Australian Open. Pappa Christian Ruud tok seg til 4. runde i 1997, men der ble det tap for Goran Ivanišević.

Double-suksess

Etter avansementet til tredje runde hastet Ruud videre til double-kamp, der han sammen med makkeren Miomir Kecmanovic tok seg til 2.-runde i double i Australian Open med å slå Robin Haase og Oliver Marach med 2-1 i sett. Motstanderen var seedet som nummer 13 i turneringen.

Den norsk-serbiske duoen tok seg av det første settet med 6-3, men ble feid av banen i det andre settet med 6-1 i favør Ruud og makkeren.

I det tredje settet brøt Ruud/Kecmanovic direkte, og Ruud servet fram til 3-0. De så seg aldri tilbake og vant 6-0.

(©NTB)