TILTAK: Trondheim presenterer koronatiltak onsdag.
TILTAK: Trondheim presenterer koronatiltak onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Trondheim innfører påbud om hjemmekontor og skjenkestans kl. 22

Kommunedirektøren i Trondheim anbefalte full stans i servering av alkohol, men formannskapet landet på skjenkestans fra klokka 22. Innbyggere bes om å begrense sosial kontakt.

På grunn av spredning av muterte virus må Trondheims innbyggere belage seg på strengere koronatiltak.

Blant tiltakene er påbud om hjemmekontor der dette er praktisk mulig og hensiktsmessig ut fra arbeidets art. Folk bes også om å begrense sosiale kontakter ut over egen husstand, arbeid, skole og barnehage til ti personer per husstand.

Kommunedirektøren i Trondheim anbefalte i utgangspunktet full stans i servering av alkohol, men formannskapet landet på skjenkestans klokken 22.

I tillegg blir det blant annet stengte treningssentre, samt stans i idretts- og fritidsaktiviteter for voksne over 20 år.

Trondheims ordfører Rita Ottervik.
Trondheims ordfører Rita Ottervik. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Ordfører Rita Ottervik sier smitteutviklingen den siste uken viser at smitte i Trondheim har ringvirkninger for nabokommunene og andre kommuner i Trøndelag.

– Forskriften er vedtatt for en uke, med mulighet for en uke til hvis vi ikke får god nok kontroll. Formannskapet har møte neste uke og kan justere tiltakene etter behov, sier Ottervik.

Selv om kommunen innfører strengere tiltak, understreker Ottervik at de fortsatt ikke trykker på «den store røde knappen» med full nedstengning.

– Det er foreløpig ikke omfattende og uoversiktlig smittespredning, men det er alvorlig fordi vi ikke har full oversikt. Risikoen for rask oppblomstring av smitte absolutt er til stede, sier Ottervik.

Relatert