Luis Suárez herjer igjen etter klubbytte: – Barcelona angrer ikke

Etter overgangen fra Barcelona i fjor sommer har uruguayaneren scoret mål i bøtter og spann. Han har vært en av hovedgrunnene til at Atlético Madrid leder an i tittelkampen i La Liga.

Se Granada- Atlético Madrid lørdag fra kl. 13.55 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo!

Luis Suárez (34) har hatt en kanonsesong for Atlético Madrid, og er toppscorer i La Liga med 16 scoringer på 17 kamper.

Etter overgangen fra Barcelona i fjor sommer har Suárez vært en åpenbaring for Diego Simeone og co.

TV 2s La Liga-ekspert Guillem Balagué mener Suárez er i en form man ikke har sett han i på en stund.

– Fysisk er han i bedre forfatning enn på lenge. I tillegg passer spillestilen hans for Atlético, som ikke spiller superdirekte lengre med lange baller opp. Han er omgitt av offensive spillere som kan mate han foran mål. Da er han på sitt beste, slår han fast.

Stor påvirkning

For hovedstadslaget har angrepsspilleren vært akkurat det de trengte. Den spanske avisen AS omtalte nylig han som den beste signeringen etter 2000.

– Atlético Madrid trengte en slik spiss som kunne levere mål på bestilling. Det har de ikke hatt siden Diego Costa og David Villa briljerte, og til dels Álvaro Morata. Diego Simeone har fortalt Suárez hvor viktig han er for laget, sier Balagué.

Atlético Madrid seiler opp som den store favoritten til å vinne La Liga denne sesongen. Nå har de fem poeng ned til byrival Real Madrid, med to kamper mindre spilt. Det kan Suárez ta mye av æren for.

– Påvirkningen hans har vært stor. Atlético er i en overgangsfase, og har kvittet seg med flere bærebjelker. De hadde behov for å forme et nytt lag med en ny spillestil.

– Denne sesongen spiller de mye bedre fotball. Suárez scorer mål på bestilling, selv om laget spiller dårlig. De var ikke gode mot verken Celta Vigo eller Eibar, men han scoret likevel. Han er den som gjør uavgjort til seier, sier fotballeksperten.

– Barcelona angrer ikke

I sommer gikk uruguayaneren på billigsalg fra Barcelona, hvor summen skal ha vært på rundt 59 millioner kroner. I manges øyne en lav pris, selv om Suárez ikke blir yngre, men han var ikke ønsket av trener Ronald Koeman.

LA LIGA-EKSPERT: Guillem Balagué kjenner spansk fotball bedre enn de fleste.
LA LIGA-EKSPERT: Guillem Balagué kjenner spansk fotball bedre enn de fleste. Foto: TV 2

Likevel tror ikke Balagué at katalanerne river seg i håret.

– Barcelona angrer ikke på salget, fordi de er i en forferdelig finansiell situasjon. De trengte å kvitte seg med flere spillere som er dyre i drift, som Luis Suárez og Ivan Rakitic. Det er gode spillere men Barcelona bør se etter unggutter, selge spillere og redusere gjelden.

La Liga-eksperten tror den tidligere Liverpool-stjernen vil fortsette på samme nivå en stund til, selv om han i januar rundet 34 år.

– Det er ingen tvil om at han kan score mange mål i resten av karrieren frem til kroppen gir etter. Selv om han trøbler med knærne, har han nese for mål og kommer til å levere fremover også.

Relatert