Jakob Ingebrigtsen satte ny europarekord: – Jeg tror han vil bli bedre enn noensinne

20-åringen hylles av TV 2s friidrettsekspert etter rekordløpet.

Jakob (20) og Filip Ingebrigtsen (27) løp 1500 meter innendørs i franske Liévin tirsdag kveld.

Se rekordløpet øverst! (Video med tillatelse fra NRK).

Jakob dro fra resten av feltet da det gjensto to runder. Til slutt kunne han juble for europeisk rekord og den femte beste tiden noensinne på distansen. 3.31,80 var tiden han kom i mål på. Det er kun åtte tideler bak verdensrekorden. Og hele fire sekunder bedre enn den gamle norske rekorden.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen var sjokkert over det sønnen viste.

– Jeg er sjokkert. Jakob har tydeligvis tatt en nytt steg mot himmelen, det er helt enormt det han presterer, sier Gjert Ingebrigtsen til Stavanger Aftenblad.

– Jeg vil alltid løpe fort, men dette var mitt første løp i 2021 og det var en stund siden sist, så du vet aldri. Jeg har trent veldig bra, men det var veldig lett i dag. Det er en fantastisk følelse, sier Jakob Ingebrigtsen i intervjuet vist på NRK.

Ingebrigtsen var usikker på fortsettelsen av innendørssesongen.

– Selvfølgelig ønsker jeg å løpe, men samtidig er det trening som er viktig. OL og sommeren er hovedmålet, så jeg skal bare fortsette å trene. Hvis det også blir konkurranser, er jeg glad for det, men jeg forbereder meg til utendørssesongen, sier han.

Johan Kaggestad: – Det er helt rått!

TV 2s friidrettsekspert Johan Kaggestad var helt overveldet etter 20-åringens løp.

– Det er helt rått. Det er helt rått. Det er tidlig februar.. Han var ikke stiv i det hele tatt når han kom i mål. Dette var en imponerende oppvisning, sier Kaggestad.

– Ut ifra det vi nettopp fikk se, så tror jeg han vil bli bedre enn noensinne.

– Hvor rangerer du dette løpet i Jakobs løpehistorie?

– Jeg har sett mange gode løp fra Jakob, men på denne tiden av året er det nok noe av det beste jeg har sett. Det var en utrolig elegant fremføring, det var rett og slett en strålende oppvisning. Og jeg ser jo at han har mye mer å gå på!

Det var tøffe konkurrenter i feltet. Blant andre Samuel Tefera, som er verdensrekordholder på distansen med tiden 3.31,04.

Filip Ingebrigtsen fikk en tøff start på sesongen og endte til slutt sist med tiden 3.40,09.

Relatert