TÅKETRØBBEL: Nok en dag uten skirenn i Cortina. Tirsdag satte tåke en stopper for kvinnenes super-G.
TÅKETRØBBEL: Nok en dag uten skirenn i Cortina. Tirsdag satte tåke en stopper for kvinnenes super-G. Foto: TV 2

Super-G utsatt etter tåketrøbbel

Nå venter mer hodebry for arrangøren. - Luften siver sakte, men sikkert ut av ballongen, sier Ragnhild Mowinckel til TV 2.

Cortina/Bergen (TV 2): Kvinnenes planlagte super-G-renn i alpin-VM i Cortina d'Ampezzo lot seg ikke gjennomføre tirsdag. Arrangøren måtte gi opp kampen mot tåka.

– Det er umulig å starte, sier renndirektør Peter Gerdol til Kronen Zeitung.

SISTE: Superkombi for herrer, som skulle gått i morgen, blir også flyttet på som følge av værutsiktene i Cortina. I stedet blir det super-G for både damer og herrer på torsdag. Mandag 15. februar blir det kombinasjon for begge kjønn.

Luften gikk ut av ballongen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekreftet beslutningen om å utsette rennet ved 14.30-tiden. Da hadde man skjøvet på starten i halvannen time.

Tykk tåke gjorde sikten svært vanskelig, og 45 minutter etter den opprinnelige starten kom beskjeden om at starten skulle flyttes ned til et lavere punkt i løypa.

Forberedelser ble gjort til medaljekamp i en klart forkortet løype, men heller ikke det grepet viste seg å redde rennet for Ragnhild Mowinckel, Kajsa Vickhoff Lie og resten av verdenseliten.

– Luften siver sakte, men sikkert ut av ballongen, sier Mowinckel til TV 2 om stemningen på toppen blant løperne.

– Vi ser jo at det er tåke og at det ser vanskelig ut. Det er bare å forholde seg til det som blir sagt. Slik det ser ut, så var det nok riktig å avlyse i dag.

Vickhoff Lie innrømmer at de mange utsettelsene tapper henne for energi, men at understreker at det er likt for alle. Hun er likevel positiv til at rennen skal bli kjørt.

– Man har jo gledet seg. Det skulle egentlig bli i går. Det skulle egentlig bli i dag … Jeg er glad i super-G. Det er kult om man får et mest mulig rettferdig løp. Om vi får en annen dag med bra forhold og vær, så tar jeg heller det, sier Vickhoff Lie.

HOLDER MOTET OPPE: Kajsa Vickhoff Lie fortviler ikke selv om det foreløpig ikke er blitt kjørt noe renn i VM.
HOLDER MOTET OPPE: Kajsa Vickhoff Lie fortviler ikke selv om det foreløpig ikke er blitt kjørt noe renn i VM. Foto: TV 2

Tett program

Tirsdagens utsettelse betyr mer hodebry for arrangøren. Fra før er herrenes Super-G flyttet til torsdag på grunn av snøfall. Én mulighet er å kjøre Super-G for kvinner sammen med herrene på torsdag, men da faller en utfortrening bort - som ikke er ideelt.

Den utsatte superkombinasjonen for kvinner er allerede flyttet til hviledagen mandag.

Årsak til trøbbel i dag: Lite oppdrift i luftmassene i bakken og nær vindstille, som gjør at tåken bare ligger og ligger.

Relatert