IDOL: Britney Spears har alltid stått for forrykende sceneshow med både hitsanger og mye dans.
IDOL: Britney Spears har alltid stått for forrykende sceneshow med både hitsanger og mye dans. Foto: Mark J. Terrill

Særlig én ting får fansen til å rase etter Britney Spears-dokumentar

En ny Britney Spears-dokumentar får fansen til å lure på om intervjuere brøt loven på 1990- og 2000-tallet.

I helgen slapp New York Times dokumentaren «Framing Britney Spears», hvor regissør Samantha Stark prøver å vise et fullstendig bilde på hvordan livet til Britney Spears (37) har vært.

De siste årene har fansen opprettet kampanjen #FreeBritney, etter at de har vært bekymret for henne helt siden faren James Spears (68) ble utnevnt som hennes verge. Fansen mener at popsangeren dermed har mistet kontrollen over eget liv.

En av grunnene til at faren ble verge, handler om «Toxic»-stjernens mentale helse. Hun har tidligere hatt flere offentlige skandaler, som da hun slo inn bilruta til en paparazzi og da hun fjernet alt håret på hodet.

Usmakelige intervjuer

Etter at regissøren viste frem hvordan pressen har behandlet henne gjennom årene, har sangeren fått mer forståelse for de offentlige skandalene på 2000-tallet.

Twitter-brukere skriver blant annet:

«Nå forstår jeg det berømte Britney-øyeblikket fra 2007. Jeg ville nok også ha slått i stykker det paparazzi-bilvinduet. «Framing Britney Spears» gjør en veldig god jobb med å vise oss hva hun faktisk gikk gjennom».

UNGJENTE: Britney Spears i 1999, samme år som Rolling Stone-intervjuet.
UNGJENTE: Britney Spears i 1999, samme år som Rolling Stone-intervjuet. Foto: AP Photo/Laura Rauch

Det er særlig spørsmålene til mange av intervjuerne som fansen legger seg opp i. Da Spears kun var tenåring, ble hun spurt om hun var jomfru, fikk spørsmål om puppene sine og det som verre var. På Twitter spør flere fans om det egentlig er lov at eldre menn stiller tenåringer slike spørsmål.

Forbes skriver at en Rolling Stone-reporter var «deliriously horny» under et intervju da stjernen var 17 år.

De referer til denne skildringen som Rolling Stone-intervjueren skrev:

«Britney Spears strekker et honning-farget lår på tvers av lengden på sofaen. Hennes silkehvite shorts – med mørkeblå detaljer – klamrer seg tett til hoftene.»

Kjendisene engasjerer seg

«Grey's Anathomy»-stjernen Camilla Luddington (37) har engasjert seg i debatten. Hun kaller dokumentaren hjerteskjærende og bruker emneknaggen #FreeBritney.

Deretter ber hun alle følgerne sine unngå å kjøpe magasiner med Britney Spears på forsiden.

Skuespilleren Farah Galfond (36) bruker i likhet med Luddington Twitter for å skrive om dokumentaren:

«Det faktum at paparazziene terroriserte Britney på et nivå vi ikke har sett siden prinsesse Diana, og ikke har sett etter det ... Det er et mirakel at hun kom ut av dette levende. Og det er et enda større mirakel at hennes eneste hevn i løpet av denne skammelige tiden var en paraply mot en bil».

Realitystjernen Khloé Kardashian (36) har også uttalt seg, og sagt at hun «ber for dronning Britney».

Relatert