Klopp-intervju vekker oppsikt

Jürgen Klopp harselerer med reporter.

Liverpool gikk på sitt tredje strake hjemmetap da de ble ydmyket av Manchester City, som reiste fra Anfield med en 4-1-seier.

City er nå ti poeng foran Liverpool, som også har én kamp mer spilt.

Dagen derpå har et Klopp-intervju med Premier League-korrespondent Niv Dovrat fra Sport1 Israel gått viralt.

– Det var et uvanlig møte, sier Niv Dovrat til TV 2.

Da en reporteren ville vite om han så for seg å ta igjen Manchester City eller om resten av sesongen handlet å topp fire, fyrte Klopp løs.

– Jeg mener at du virkelig bør forberede deg litt bedre til jobben din. Hvordan kan du spørre om det når de er 13 poeng foran? Det er slik jeg ser det, og så spør du om vi kan bli seriemestere. Hvordan kan du virkelig tro at det er et passende spørsmål for øyeblikket. Du har bare to spørsmål, men du kaster ett bort på det spørsmålet, svarer tyskeren, som åpenbart tror City vinner sin hengekamp og øker forspranget.

Reporteren minnet Klopp på at han også spurte om topp fire, men ble gjentatte ganger avbrutt av Liverpool-sjefen.

– Den er din feil. Du hadde bare to spørsmål, og du kastet bort det ene, sier Klopp, før han legger til:

– Ja, det er åpenbart at vi nå tenker på topp fire.

Dette sier reporteren

Oppførselen til Klopp har vekket reaksjoner i sosiale medier. «Bølle», «pinlig», «tulling» og «usjarmerende» er noe av det som går igjen.

Dovrat sier at det har vært overveldende med tilbakemeldinger etter intervjuet.

Premier League-korrespondent Niv Dovrat fra Sport1 Israel.
Premier League-korrespondent Niv Dovrat fra Sport1 Israel. Foto: Teams

– Folk har vært veldig støttende. Du gjør den sammen jobben og vet at vi er privilegerte som får jobbe med Premier League, og det er en glede å få gjøre dette uke inn og uke ut. Så responsen har vært god, men hovedfokus for meg har vært at jeg ikke tar det personlig, sier israeleren.

Niv Dovrat anslår at han har intervjuet Klopp 15-20 ganger, både etter seirer og nederlag.

– Det var nok i kampens hete etter tapet mot Manchester City. Jeg har stadig mye respekt for Jürgen Klopp og det kommer ikke til å være noe vondt blod mellom oss neste gang jeg intervjuer ham, sier han.

– Hvordan reagerte du?

– Jürgen Klopp er en veldig stor karakter. Han er en serievinner og en elsket person utenfor banen. Jeg så ikke den komme, men selv da jeg merket hans reaksjon, var det viktig for meg å holde meg rolig og ha et positivt kroppsspråk. Jeg ville være respektfull og la han fullføre det han ville si. Jeg prøvde etter beste evne å skape en god dialog, selv om manageren ikke var helt fornøyd med mine spørsmål.

Thorstvedt gir Klopp slakk

Liverpool, som vant sin første ligatittel på 30 år forrige sesong, er nummer fire.

– Det er lettere å være blid og grei når man vinner enn taper, men jeg synes vi skal gi ham litt slakk. Det er tøffe tider for ganske mange, og fotballtrenere er heller ikke perfekte. Det ser vi her, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

– Jeg synes Klopp generelt er en bra fyr som svarer godt for seg, men dette her håndterer han dårlig. Det viktigste for Liverpool er å komme tilbake og vinne igjen. Det er den beste medisinen, mener Thorstvedt.

Klopp reagerte også på et lignende spørsmål fra Sky Sports-kommentator Geoff Shreeves før kampen mot Manchester City.

– Jeg kan virkelig ikke tro det. Det er uforståelig. Det eneste dere vil snakke om er om vi blir mestere igjen. Har du noen gang vært verdens beste sportskommentator? Tror du det fortsatt er mulig? Bare prøv, gi det et forsøk. Vi prøver. Sier jeg at det er mulig eller umulig, blir det enda en overskrift. Hvorfor skal jeg gjøre det? La oss snakke om situasjonen, sa Klopp, som understreket at han ikke var sint.

Relatert