– Det finnes ingen verre følelse enn å se lillebroren din blir begravet i et skred

Videoen av snøskredet har gått som en farsott på Instagram. Reisefølget priser seg lykkelige for at skredet ikke fikk et tragisk utfall.

Videoen ble filmet i Uinta-fjellene i den amerikanske delstaten Utah.

– Jeg har kjørt rundt i disse fjellene siden jeg var åtte år gammel. Jeg er veldig godt kjent i området, skriver Miles Penrose.

Han eier Instagram-profilen hvor videoen ble publisert.

– Idet jeg filmet at broren min kjørte rundt i puddersnøen, så kjente jeg plutselig at fjellet ristet.

Penrose forteller at han først trodde det var et jordskjelv, før han så snøbølgen dundre ned langs fjellsiden.

– Broren min hadde ryggen vendt mot snøskredet, så jeg ropte «snøskred» så høyt jeg kunne, skriver han på sin egen Instagram-konto.

Tabber

Alle i reisefølget på seks kom ut av det i god behold. Penrose mener imidlertid at gruppen hadde flaks.

– Noen kunne ha dødd i dag. Mannen «der oppe» må ha holdt et øye med oss, vi var alle veldig heldige.

Idet skredet inntraff, prøvde Penrose å utløse skredsekken sin, uten hell. Sekken var ikke tilstrekkelig forberedt, og skredballongen ble dermed ikke utløst. Penrose skriver at han ble fraktet drøye 18 meter av skredet, og at han heldigvis forble i snøens overflate, med snøen opp til livet.

– Ingen verre følelse

Penrose skriver også at han hadde skredsøker, spade og søkestang med seg i sekken, men at han likevel ikke hadde visst hvordan han skulle ha funnet broren, om han ikke hadde hørt ropene hans.

– Det finnes ingen verre følelse enn når lillebroren din blir begravet i et skred. Jeg fulgte lyden av stemmen, og så toppen av den svarte hjelmen hans. Cirka seksti sekunder senere så hadde jeg gravd frem fjeset hans, forteller Penrose.

Videre kommer Penrose med en oppfordring.

– Sørg for at dere er trygge i fjellet, forholdene er uforutsigbare i år. Ta skredkursene, og ha med riktig utstyr. Vi er heldige som fikk med alle seks mann hjem i kveld.

Relatert