Mann i 20-årene siktet for kjøring i 288 km/t i 80-sonen

Politiet i Trøndelag siktet mannen for å ha kjørt i 288 kilometer i timen i en 80-sone.

Politiet i Trøndelag har siktet en mann i 20-årene for å ha kjørt i 288 kilometer i timen i 80-sonen i Soknedalstunellen i Midtre Gauldal.

Kjøringen fant sted i november 2020 og politiet ble kjent med saken gjennom at kjøringen ble filmet og lagt ut på sosiale medier fredag denne uken.

– Svært alvorlig

På filmen kan man se speedometeret vise at bilen er oppe i en hastighet på 288 kilometer i timen.

Politiet har tatt beslag i førerkortet og bilen til den siktede mannen.

– Vi ser svært alvorlig på denne saken. Bilkjøring i slike hastigheter utgjør en enorm sikkerhetsrisiko, hvor fører setter både seg selv og andre trafikanter i stor fare, sier Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Siktede og vitne avhørt

– Bilen til siktede skal undersøkes med tanke på å avdekke om det er den som er brukt. Vi vil også undersøke bilen med tanke på å fastslå hvilken reell hastighet bilen har hatt, sier Olsen videre.

Den siktede og et vitne er avhørt. Av hensyn til etterforskningen i saken ønsker ikke politiet å si noe nærmere om hva som har kommet frem i avhørene.

Bilkjøring i hastigheter over 200 kilometer i timen i 80-sonen straffes med fengsel og gir en tapsperiode på førerkort på minst 3 år.

Relatert