MARKERING: En gutt satte ned lys utenfor Tonys hjem i Remis i Frankrike, for å minnes treåringen som døde av vold.
MARKERING: En gutt satte ned lys utenfor Tonys hjem i Remis i Frankrike, for å minnes treåringen som døde av vold. Foto: Francois Nascimbeni/ AFP

Tony (3) slått til døde – par avslørt av nødanrop

Tre år gamle Tony døde etter å ha blitt banket opp. I telefon til nødetatene avslørte guttens mor og hennes kjæreste seg ved et uhell.

I november 2016 ringte franske Caroline Létoile (19) til nødetatene og meldte at hennes tre år gamle sønn var bevisstløs.

Mens hun ble satt på vent, sa hun til kjæresten Loïc Vantal (28): «Jeg sa at han har falt ned trappen», skriver BBC.

Det Caroline ikke visste, var at samtalen ble tatt opp.

Da ambulansepersonellet kom frem til parets leilighet, i Remis i Frankrike, fant de tre år gamle Tony bevisstløs og dekket av blåmerker.

Senere samme natt ble treåringen erklært død på sykehuset.

Innrømmet vold

Obduksjonsrapporten viste at Tony hadde fem brukne ribbein, brukket hofte, knekt nese, sprukket milt og bukspyttkjertel, mens kroppen var dekket av over 60 blåmerker, skriver den franske avisa Le Monde.

I politiavhør innrømmet Loïc Vantal at han hadde slått Tony flere ganger, etter at han ble sammen med Tonys mor noen måneder tidligere.

Denne uken har saken, som rystet hele Frankrike, gått for retten.

Under rettssaken spurte dommeren Caroline Létoile om hvorfor hun ikke meldte fra til politiet om at Vantal slo sønnen hennes.

Da svarte Létoile at hun var redd.

– Jeg ønsket å ringe etter hjelp, men turte ikke, sa Létoile.

Sjeldent store skader

Den kjente barnelegen, Béatrice Digeon, som har vært ansvarlig for krisesituasjoner ved sykehuset i Remis siden 1977, uttalte i retten at det er svært sjeldent hun har sett så store skader påført av vold.

– Han må ha gjennomgått store lidelser, sa Digeon.

HYLLEST: Da rettssaken startet hadde mange møtt fram for å hedre tre år gamle Tony, som ble dretp på en brutal måte.
HYLLEST: Da rettssaken startet hadde mange møtt fram for å hedre tre år gamle Tony, som ble dretp på en brutal måte. Foto: Francois Nascimbeni/ AFP

Fredag ble Loïc Vantal dømt til 20 års fengsel for å ha utøvd forsettlig vold mot Tony med døden til følge.

Mens guttens mor, Caroline Létoile, ble dømt til tre års fengsel for å ikke ha meldt fra om mishandlingen og for å unnlatt å hjelpe da sønnen hennes var i fare.

Relatert