Storfavoritten kom blødende i mål etter fall

Stjernen Linn Svahn (21) måtte gå blødende i mål som siste kvinne etter at hun hektet i Magni Smedås og falt i kvartfinalen. Smedås ble Norges eneste semifinalist.

Uhellet skjedde på vei ned mot stadionet i Ulricehamn. Selvforskyldt hektet Svahn i Smedås' bakski, og dermed var dagen over for det svenske hjemmehåpet.

Linn Svahn blødde etter fallet.
Linn Svahn blødde etter fallet. Foto: Bildbyrån

– Det var himla unødvendig, og jeg blir så irritert over at jeg i det hele tatt kan havne i en slik situasjon som gjør et krasj mulig. Det var ikke bra, sa Svahn til SVT etter rennet.

– Jeg ser på hvert uhell som selvforskyldt, uavhengig av hva som skjer, fordi man setter seg i en posisjon. Spesielt når det er sprint og tett, og det gjør det mulig at ting kan skje, la hun til.

Norsk nedtur

Smedås gikk videre til semifinalen etter kun å ha blitt spurtslått av prologvinner Johanna Hagström.

Kristine Austgulen Fosnæs og Mathilde Myhrvold gikk sammen i den andre kvartfinalen. Selv om begge «lucky loser»-billettene gikk til løpere i heatet, røk begge to ut. Fosnæs var kun millimeter fra fjerdeplassen som ville gitt avansement.

Heller ikke i den tredje kvartfinalen gikk det Norges vei. Kristine Stavås Skistad og Julie Myhre ble fjerde og femte kvinne i heatet.

Det endte med at ingen norske løpere kom til verken kvinne- eller herrefinalen.

Maja Dahlqvist sikret svensk seier i kvinneklassen, mens Oskar Svensson gjorde det samme for herrene.

(©NTB)

Relatert