Kjetil Jansrud har slitt i det siste.
Kjetil Jansrud har slitt i det siste. Foto: Alessandro Trovati

Jansrud lover andre boller i VM

Kjetil Jansrud trøblet i lørdagens super-G-renn i Garmisch-Partenkirchen. Han ble nummer 13 og fikk ingen gode svar før neste ukes VM-start.

Det har til nå vært en tung sesong for Jansrud. Særlig i utfor har han vært langt unna toppnivået. Super-G-formen har vært et lyspunkt, men også den har fått seg en liten knekk inn mot mesterskapet i italienske Cortina d'Ampezzo.

Nylig kjørte han ut i Kitzbühel, og lørdag var han i mål 94/100 sekund bak Vincent Kriechmayr. Østerrikeren vant super-G-konkurransen 17 hundredeler foran lagkameraten Matthias Mayer.

Jansrud så ut til å streve litt med staven ut fra start, men han var likevel bak med kun to hundredeler ved første tidspassering. Men på den neste hadde avstanden økt til 46.

Vinstra-alpinisten fortsatte å tape mye tid ned mot mål.

– Jeg skulle gjerne ha håndtert forholdene her bedre enn jeg har gjort. Det har nok alltid vært min akilleshæl gjennom hele karrieren, så det er synd at jeg ikke ser en forbedring på det. Men nå er det historie. Det blir andre boller i VM, sa Jansrud til NRK.

Blir annerledes

Han mener forholdene og snødekket er noe annet i Cortina enn det fartseliten har kjørt på den siste tiden.

– VM blir en «reset» for min del. Det skal bli greit å komme i gang.

Samtidig erkjenner veteranen at han følte på både skuffelse og sinne like etter lørdagens renn.

– Akkurat her og nå gleder jeg meg ikke (til mesterskapet).

Bekymret for lagkompis

De norske fartsalpinistene har i senere år ofte slitt i den tyske bakken i Garmisch-Partenkirchen.

Adrian Smiseth Sejersted valgte å stå over lørdagen renn. Det gjorde han for å hvile kneet før alvoret til uken starter i Nord-Italia. Fredagens utforrenn var hans første konkurranse siden 30. desember.

Jansrud håper ikke kneproblemene ødelegger VM for lagkameraten.

– Det er lov til å være litt bekymret. Han fikk vondt etter gårsdagen, og det er aldri et godt tegn. Jeg er litt nervøs selv, men Adrian viser en voksenhet ved å la være å kjøre i dag.

Herrene åpner VM med super-G tirsdag.

(©NTB)

Relatert