REKORDKJØP: Sébastien Haller gikk fra West Ham til Ajax i januar for rekordmye penger.
REKORDKJØP: Sébastien Haller gikk fra West Ham til Ajax i januar for rekordmye penger. Foto: Maurice Van Steen / AFP

Generaltabbe av Ajax: Får ikke bruke rekordkjøpet i Europa

– Det har enorme konsekvenser, sier Ajax-trener Erik ten Hag.

Ajax satte overgangsrekord for å sikre seg Sébastien Haller fra West Ham for 235 millioner kroner i januar, men nå får ikke spissen spille i Europa.

Amsterdam-klubben har nemlig ikke klarte å registrere Haller i troppen til Europaliga-sluttspillet, der Ajax møter Lille i 16-delsfinalen senere denne måneden.

– Det er Marc Overmars (Ajax' sportsdirektør) og jeg som har ansvaret. Det er en menneskelig svikt. Det er nøye analysert. Vi gjort en god prosess og dobbeltsjekket, men fortsatt gikk noe galt, sier Ajax-trener Erik ten Hag på en pressekonferanse, gjengitt av nederlandske De Telegraaf.

– Det er en administrativ feil. Han har ikke blitt glemt. Noe gikk feil på datamaskinen. Han var definitivt på listen, men noe gikk galt da det skulle krysses for av og på, forklarer ten Hag.

Haller kom med store forventninger til Ajax etter å ha vært en stor suksess under Erik ten Hag i Utrecht med 51 mål på 98 kamper før overgangen.

– Haller er utrolig skuffet, men han er også realistisk. Han vet at det ikke var en feil gjort med vilje, sier Ajax-treneren.

Ten Hag har ikke gitt helt opp å se Haller på banen mot Lille.

– Selvfølgelig kommer vi til å undersøke hver eneste mulighet. Det har enorme konsekvenser, sier han.

Ivorianske Haller står med to scoringer og fire målgivende på sine første seks ligakamper for Ajax.

Relatert