VRAKET: Jens Petter Hauge får ikke spille europacup mer denne sesongen. Foto: Daniele Mascolo
VRAKET: Jens Petter Hauge får ikke spille europacup mer denne sesongen. Foto: Daniele Mascolo

Hauge-vrakingen skaper reaksjoner i Italia: – Han har grunn til å være skuffet

AC Milan valgte å ofre Jens Petter Hauge for å få plass til nysigneringen Mario Mandžukić i Europa League-troppen. TV 2-ekspert skjønner Milan-trenerens valg.

Jens Petter Hauge ble vraket fra AC Milans Europa League-tropp. UEFA offentliggjorde listene tidligere denne uken, og der sto ikke nordmannens navn.

Italienerne signerte stjernespiss Mario Mandžukić mot slutten av vinduet, noe som gjorde at det ikke var plass til Hauge. I tillegg ble klubben tvunget til å slanke troppen med én spiller, ettersom de ikke har nok egenutviklede produkter i stallen.

I italienske medier og i diskusjoner blant fansen stilles det spørsmål ved vrakingen, skriver Gazzetta.

– Etter min mening fortjener denne karen muligheten, slik at han får utvikle seg. Å få spille i Europa hadde gjort ham godt, skriver en supporter.

– Revet med

– Det er ikke så kontroversielt tenker jeg. Han er hentet inn i klubben for at han skal fases inn. De som er foran ham i køen er mer anvendelig og har mer erfaring, sier TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes.

Blant spillerne som er vurdert foran Hauge har man nevnte Mandžukić, samt stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Rafael Leão og Ante Rebić.

Osnes tror kanskje nordmenn har overvurdert Hauges status noe etter den gode starten i Milano.

– Vi har nok blitt litt revet med. Milan-karrieren har gått over all forventning, og han har tatt vare på sjansene sine. Vi nordmenn har blitt godt vant etter kjempestarten hans.

Ingen grunn til bekymring

21-åringen er AC Milans toppscorer i Europa League denne sesongen med tre mål. Dermed håpet nok den tidligere Bodø/Glimt-spilleren at det var plass i troppen.

– Han har jo grunn til å være skuffet når han er toppscorer. Han ville jo normalt vært med om det ikke var for den kvoten. Men han er en profesjonell gutt som nok har forståelse for avgjørelsen.

Serie A-kommentatoren tror fortsatt den italienske storklubben vil satse på Hauge.

– Manager Stefano Pioli væt flink til å håndtere unggutter, og han lar dem ikke miste bakkekontakten. Klubben sa nei til utlån og vil ha ham hos seg for å utvikle han videre, sier kommentatoren.

Ifølge Tuttosport var Bayer Leverkusen interessert i å låne Jens Petter Hauge i januarvinduet. Tyskerne ønsket seg han på lån ut sesongen.

Norske endringer i troppene

Martin Ødegaard (Arsenal) og Fredrik Oppegård (PSV) er begge lagt til i Europa League-troppene. I tillegg til Jens-Petter Hauge er Simen Juklerød utelatt for Royal Antwerp.

Utenom Moldes norske gjeng finner vi Håvard Nordtveit (Hoffenheim) og Mathias Kjølø (PSV, på B-listen).

AC Milan møter serbiske Røde Stjerne i 16-delsfinalen i Europa League.

Relatert