Manchester City svever videre: – En enorm bragd

Premier League-lederen fortsatte seiersrekken.

Burnley 0-2 Manchester City

Se sammendrag øverst!

Pep Guardiolas menn viste at storformen var ved like på Turf Moor onsdag kveld. De himmelblå hadde før oppgjøret mot Burnley vunnet tolv strake kamper i alle turneringer.

Den rekken ble forlenget til 13 etter nok en overbevisende forestilling. Gabriel Jesus headet gjestene i ledelsen før tre minutter var spilt, før Raheem Sterling doblet ledelsen sju minutter før hvilen.

City er det første Premier League-laget siden Arsenal i 2002 som har vunnet 13 kamper på rad i alle turneringer.

– Det er en enorm bragd. Vi vet hvor vanskelig denne sesongen er. Vi visste vi måtte få en rekke med seire og det er akkurat det vi har klart, så jeg må gi skryt til laget, sier målscorer Sterling til engelske medier.

Pep Guardiolas lag leder Premier League tre poeng foran Manchester United. De himmelblå har også en kamp til gode på byrivalen. Leicester følger fem poeng bak på tredjeplass. Liverpool, før avspark mot Brighton onsdag og med like mange kamper som City, er sju poeng bak.

Lookalikes og Jesus-stup

Før kampen stjal Burnley-manager Sean Dyche showet på pressekonferansen da han snakket om lookalikes og publeker. Men da oppgjøret kom i gang var det City som skulle stå for underholdningen.

Før tre minutter var spilt fant Raheem Sterling Bernardo Silva på løp inn i boksen. Portugiseren vendte seg fri fra sin oppasser og skjøt mot Nick Pope. Den engelske keeperen maktet ikke å holde skuddet og da var Gabriel Jesus parat på returen. Den brasilianske spissen stupte City i ledelsen.

– Det der er en svak inngripen til Nick Pope å være, kommenterte TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes.

18 minutter ut i kampen ble en lang ball spilt i bakrom og Pope fikk så vidt en tå på ballen og forhindret Sterling å doble bortelagets ledelse med et skudd i tomt bur.

De store sjansene uteble, men bortelaget hadde ballen i mesteparten av omgangen.

– Manchester City dominerer kampen fullstendig, ytret Osnes.

Dominansen resulterte til slutt i ny scoring. Ilkay Gündogan serverte Sterling på sølvfat med et hardt innlegg langs bakken. Fra tre meters hold satte den engelske vingen ballen i nettet. 0-2 ble også stillingen til pause.

Kjøret fortsatte

Trenden fortsatte etter hvilen. Guardiolas menn beleiret Burnleys banehalvdel og skapte farlighet på farlighet. Ti minutter ut i andremomgangen satte Riyad Mahrez ballen i mål, men angriperens overarm var i offside og scoringen ble aldri tellende.

City ropte på straffe med tjue minutter igjen. Gündogan dempet ballen på brystet i Burnley-boksen og la igjen til Jesus. I duell med James Tarkowski gikk spissen i bakken, men dommer Martin Atkinson lot spillet gå.

– De første 15-20 minuttene av andreomgangen var da vi spilte best, men dessverre maktet vi ikke å score, sier Pep Guardiola etter seieren.

Tross trykket mot Pope i andreomgang, sto hjemmelaget imot etter pause og kampen ebbet ut med en komfortabel tomålsseier for Guardiolas lag.

– Vi kan ikke alltid gi full gass hele kampen med så tett kampprogram. Vi hadde fokus på å unngå dødballer og frispark. Det hjalp at vi scoret i de første minuttene, oppsummerte City-manageren.

Seieren var også City sjette strake seier uten baklengs. Sterling forklarer nøkkelen til rekken slik:

– Selvtilliten og det at vi har klart å kjempe oss til seire. Det vil ikke alltid være festfotball, men vi har fått resultater de siste ukene.

Relatert