TAP: Casper Ruud i aksjon mot tsjekkeren Jiri Vesely.
TAP: Casper Ruud i aksjon mot tsjekkeren Jiri Vesely. Foto: David Gray

Ruud sesongåpnet med tap i Australia - kastet bort to matchballer

Casper Ruud (22) fikk slett ingen ønskeåpning på sesongen med 1-2-tap for tsjekkeren Jiri Vesely i 2. runde av ATP 250-turneringen i Melbourne.

Ruud tapte onsdagens kamp 7-5, 6-7, 3-6.

– Casper åpnet sterkt i 1.-settet og fikk en tidlig break. Da gjorde han alt riktig i en periode. Etter hvert mistet han overtaket og han misset altfor mange førsteserver. Det beste hadde vært om han hadde fått et par kamper til i denne turneringen med tanke på Australian Open, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

Nordmannen tok det første settet 7-5 etter å ha brutt Veselys siste game, og han åpnet også det andre settet i ATP-turneringen Murray River Open på beste vis mot tsjekkeren som er ranket som nummer 69 i verden.

Derfra ble det tyngre, og Vesely snudde til settseier etter tie-break.

Det var i det andre settet at Ruud hadde sjansen. Der brøt han linksspillende Veselys serve i det andre gamet på hardcourten på østkysten av Australia.

Matchball

Ruud så ut til ta game tre også og ledet 40-0 før han mistet flyten og Vesely kunne bryte tilbake til 2-1. Duellantene fulgte hverandre til 3-3. Ruud avsluttet det neste gamet med to serveess til 4-3. Vesely holdt egen serve til 4-4, og det samme gjorde Ruud da nummer 27 på verdensrankingen blanket gamet til 5-4.

Vesely fikset sin serve og det ble 5-5. Ruud var både god og heldig da han gikk opp til 6-5, men misbrukte to matchballer på veien da Vesely sikret 6-6 og tie break. Der var tsjekkeren klart best, og han utlignet til 1-1 i sett.

I det tredje og avgjørende settet ble det aldri spennende, og da Vesely brøt Ruud serve til 5-3 var det i realiteten gjort. Tsjekkeren servet hjem kampen til 6-3 og 2-1 i sett.

Grand Slam

Ruud var 5.-seedet i turneringen og gikk dermed rett inn i 2. runde.

For Casper Ruud er turneringen i Melbourne å regne som en opptakt til Grand Slam-turneringen Australian Open som starter kommende mandag.

Nordmannen og de øvrige tennisstjernene er akkurat ut av en 14 dager lang karantene etter ankomsten til Australia.

(©NTB)

Relatert