KLAR: Mikaela Shiffrin har lagt opp et ambisiøst løp for seg selv under VM i Cortina. Aldri før har hun kjørt fire disipliner i et mesterskap. Hun er tittelholder i både slalåm og Super-G.
KLAR: Mikaela Shiffrin har lagt opp et ambisiøst løp for seg selv under VM i Cortina. Aldri før har hun kjørt fire disipliner i et mesterskap. Hun er tittelholder i både slalåm og Super-G. Foto: Marco Trovati

Dette har Shiffrin aldri tidligere gjort i VM

Den amerikanske superstjerna tar fatt på alpint-VM i Cortina som selverklært «underdog».

Den regjerende verdensmesteren i Super-G og slalåm, Mikaela Shiffrin (25), inviterte pressen til en videokonferanse tirsdag kveld, og avslørte planene for det kommende verdensmesterskapet i Cortina.

– Jeg skal kjøre Super-G, kombinasjonen, slalåm og storslalåm. Så mye har jeg aldri kjørt i et mesterskap før, forteller hun ettertenksomt og ler.

Men favorittstempelet i Super-G, disiplinen norske Kajsa Vickhoff Lie nylig tok sin første pallplass i, vil hun ikke ha:

– Nei, der må jeg være tydelig. Jeg har trent Super-G tre ganger det siste året, så jeg er ingen favoritt. Jeg skal selvfølgelig gjøre mitt beste, men jeg har ingen garantier for at det skal holde i år, forteller hun.

Bakken kan passe for ny milepæl

I slalåm har Shiffrin vunnet de fire siste VM-gullene, og på den digitale pressekonferansen får hun spørsmål om hvordan den statistikken påvirker fokuset hennes:

– Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg gleder meg bare til å kjøre ned den bakken i Cortina. Den skal visst være bratt og utfordrende, og det er det eneste jeg fokuserer på.

Ny situasjon for eneren

Det er akkurat ett år siden Shiffrin mistet faren sin Jeff. Da tok superstjerna en pause fra sirkuset på 300 dager, og kom tilbake denne sesongen.

Den første seieren i comebacket kom i storslalåmrennet i Courchevel før jul og ble svært følelsesladet. Før VM har hun tatt én seier til og står nå med 68 verdenscupseire. Bare Ingemar Stenmark (86) og Lindsey Vonn (82) har flere.

Det at hun tar fatt på dette VM uten å lede verdenscupen sammenlagt, ser hun på som en fordel:

– Jeg er nok ikke like nervøs i år som jeg har vært i en del verdensmesterskap tidligere. Jeg husker spesielt VM i 2013, i Schladming. Da var jeg så nervøs at det nesten ikke var mulig å få kontakt med meg. På mange måter har jeg blitt mer robust, vedgår Shiffrin.

VM starter med jentenes kombinasjon mandag neste uke.

Relatert