TØFT ÅR: Joshua King har hatt et tøft år. Nå er han tilbake i Premier League. Foto: Fredrik Varfjell
TØFT ÅR: Joshua King har hatt et tøft år. Nå er han tilbake i Premier League. Foto: Fredrik Varfjell

Bekreftet: Joshua King er klar for Everton

Joshua King (29) forlater Bournemouth og Championship på nivå to i England. Nå er han tilbake i Premier League etter å ha signert en kontrakt frem til sommeren med Everton.

Joshua King var en svært ettertraktet mann på Deadline Day. Bournemouth-spissen var i tur og orden aktuell for Southampton, Fulham, og Everton.

Ancelotti ble viktig

Til slutt var det Merseyside-klubben som trakk det lengste strået. Det bekrefter Everton sent mandag kveld på Twitter. Han har fått draktnummer 11.

The Athletic skriver at King gjennomførte de medisinske testene sammen med Bournemouths klubblege. Everton vil gjennomføre ytterligere tester når King ankommer Merseyside tirsdag.

Nettstedet skriver også at Carlo Ancelotti skal ha vært en viktig faktor til Kings klubbvalg. Nordmannen ble overbevist av den italienske manageren om at han vil være en viktig del av Evertons planer.

– Det handler om størrelse på klubben, treneren og signalene jeg fikk. Jeg har hatt lyst til å prøve noe nytt en stund, og overganger har blitt stoppet to ganger de siste overgangsvinduene. Men dette passet fint. Dette var en fin mulighet og en sjanse jeg måtte gripe, sier King til Dagbladet.

King var ønsket av Manchester United for ett år siden, men overgangen strandet da klubbene ikke klarte å bli enige. Senere har også West Ham, Fulham og Southampton vært koblet til nordmannen.

Tidlig mandag ble det klart at King ikke ville ende opp i Southampton, angivelig grunnet nordmannens lønnskrav.

Etter hvert ble det kjent at både Everton og Fulham hadde fått bud akseptert på nordmannen av Bournemouth. Dermed var det opp til Romsås-gutten selv. Til slutt falt valget på Everton, som under manager Carlo Ancelotti kjemper om å spille i Europa neste sesong.

– Ancelotti er en av verdens største navn i fotballen og han er en stor trener. Jeg tror jeg kan vokse under ham. Det var en del av faktoren. Men Everton er en stor, stor klubb som jeg hadde håpet å være i før jeg nå endte opp der. Og av og til skjer ikke ting når du vil de skal skje, sier King.

IMPONERENDE CV: Carlo Ancelotti har vært å regne med i toppfotballen i en årrekke. Foto: Nick Potts
IMPONERENDE CV: Carlo Ancelotti har vært å regne med i toppfotballen i en årrekke. Foto: Nick Potts

Korttidskontrakt

Det er snakk om en kontrakt som strekker seg ut sesongen. Det gjør at King fremdeles kan forhandle og signere for en ny klubb, eller Everton, fra sommeren av.

Klubben opplyser ikke hvor mye de har betalt for spissen. De håper nok at King skal finne tilbake til formen fra 2016/2017-sesongen da han banket inn 16 mål i Premier League for Bournemouth, som rykket ned til Championship forrige sesong.

– Jeg tror dette er det som skal til for å «kickstarte» Kings karriere. Han trenger nok litt tid før han er tilbake på sitt beste nivå. Han har vært veldig langt nede en stund nå. Etter at Manchester United-overgangen røk for ett år siden har det meste gått galt for ham. Han har rykket ned med Bournemouth, blitt reserve på landslaget og nå trengte han et lyspunkt.

– Jeg har troen på denne overgangen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i TV 2s Deadline Day-studio.

Blant fansen er meningene delte, sier Helge Grunnevåg i Evertons norske supporterklubb.

– Mye av bakgrunnen for det er vel det tidligere lønnskravet hans tidligere i vinduet da han ble linket. Jeg mener det er en vinn-vinn-situasjon for Joshua King og Everton, sier Grunnevåg til TV 2.

– Vi i Norge kjenner Joshua King som en hardtarbeidende spiller og det er litt det vi manglet mot Newcastle sist. En sånn vinnerskalle. Det skal bli interessant å se.

Everton åpnet sesongen knallsterkt og ledet en periode Premier League, men har nå falt til åttendeplass etter varierende resultater den siste tiden. Midtspiss Dominic Calvert-Lewin har stått for størsteparten av lagets scoringer i Premier League med elleve nettkjenninger. James Rodriguez er nestemann på listen med fire mål. Det er med andre ord et tomrom å fylle for King.

Everton møter Leeds onsdag kveld, men det er ikke kjent om King blir klar for spill i tiden til den kampen.

Relatert