I FORM: Kajsa Vickhoff Lie kjørte inn til fjerdeplass i Garmisch-Paternkirchen mandag.
I FORM: Kajsa Vickhoff Lie kjørte inn til fjerdeplass i Garmisch-Paternkirchen mandag. Foto: Marco Trovati

Pallen glapp for Vickhoff Lie i generalprøven til VM

Med VM kun én uke unna viser Kajsa Vikchoff Lie at hun blir å regne med i kampen om medaljer.

Andreplassen og karrierebeste under lørdagens super-G i Garmisch-Partenkirchen ble fulgt opp med en solid fjerdeplass i samme bakke og disiplin mandag for Kajsa Vickhoff Lie (22).

Bærums-løperen hadde startnummer én og leverte bra, spesielt i siste del av løypen. Det var likevel ikke nok til å hamle opp med leder av super-G-cupen, Lara Gut-Behrami. Sveitseren, som også vant lørdagens renn, gikk til topps foran verdenscupleder Petra Vlhová og Tamara Tippler.

– Jeg har visst at kjøringen min kommer seg. At jeg får en bekreftelse på det er noe jeg virkelig setter pris på, sier Vickhoff Lie til TV 2.

Vickhoff Lie på fjerdeplass endte 88 hundredeler bak Gut-Behrami og 14 hundredeler unna en pallplass.

NY TOPP-PLASSERING: Kajsa Vickhoff Lie etter å ha kommet i mål i Garmisch-Partenkirchen.
NY TOPP-PLASSERING: Kajsa Vickhoff Lie etter å ha kommet i mål i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Christof Stache

Fjerdeplass er tangering av Vickhoff Lies nest beste plassering i et verdenscuprenn. Fra før har hun en fjerdeplass fra utforrennet i Val d'Isere i desember.

– Jeg er utrolig glad i utviklingen min. Jeg prøver bare å være stabil og kjøre bra. Når jeg ser at det normale er greit nok, så er det kult å se, sier hun.

Ragnhild Mowinckel sliter fremdeles med å kjøre seg tilbake i toppen etter kneskaden. Hun ble litt for forsiktig og endte hele to sekunder og 83 hundredeler bak Gut-Behrami. Det holdt kun til en 34. plass. 46 løpere fullførte rennet.

Relatert