Saftige nakkekoteletter
Christer Rødseth serverer sine nakkekoteletter med bulgur, sprø grønnsaker og løksaus med estragon.
Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du:
- 4 skiver svinenakke
- Olje og litt smør til steking
- 1 hvitløksfedd
Bulgur:
- 250 g bulgur (kok ris om du ønsker å lage det glutenfritt)
- 1 sjalottløk
- 1 ss smør
- 1 ss olivenolje
- Ca. 5 dl vann eller grønnsakskraft
- Salt og pepper
- 2 ss hakket koriander
Løksaus:
- 50 g bacon
- 200 g rødløk
- Bladene av 5 stilker estragon
- 15 ingefær
- 2 ss soyasaus
- 8 cherrytomater
- 3,5 dl grønnsakskraft eller kjøttkraft om du ønsker
- 1,5 dl vann
- 1 ss smør eller 1 ss olivenolje
- Sitronsaft til smak
Sprø grønnsaker:
- 2 stk pak choy
- 1 søtpaprika
- 6 små tomater
- Restegrønnsaker fra kjøleskapet
- 4-5 ss usaltede cashewnøtter
Slik gjør du:
Sørg for at nakkekotelettene er romtemperert. Varm en stekepanne med olje. Salte og pepre svinenakken på begge siden og brun godt i ca. 2-3 minutter på hver side. Ha i et knust hvitløksfedd og smør, øs smøret over litt før du tar kotelettene ut og lar de hvile 5-6 minutter. Ta vare på stekepannen.
Bulguren lages ved at du finhakker en sjalottløk og freser i litt smør og olivenolje. Ha i bulguren og rør om. Dekk med vann og kok opp, la det koke i noen minutter og trekk til side slik at bulguren absorberer væsken. Smak til med salt og pepper.
Kutt bacon i tynne strimler og ha i en varm jerngryte. Ha i litt olje. Rens rødløk og skiv tynt med kniv eller på mandolin.
Når baconet er stekt, ha i rødløken og stek til den «brytes» ned. Ha så i hakket ingefær, soya og tomater. La det frese noen minutter før du har på kraft og vann. Kok til løken er mør og kjør sammen i en mikser med smør eller olivenolje. Smak til med litt sitron om du vil.
Ved servering – pak choy grovt, paprika i strimler og del tomatene i to.
Stek grønnsakene raskt i smøret fra svinenakken. Ta ut hvitløksfeddet.
Ha i bulguren og varm det raskt sammen. Før servering, ha i hakket koriander.
Kutt svinenakken i skiver og anrett oppå. Ha på saus, dryss over litt cashewnøtter og server.