Saftige nakkekoteletter

Christer Rødseth serverer sine nakkekoteletter med bulgur, sprø grønnsaker og løksaus med estragon.

Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

  • 4 skiver svinenakke
  • Olje og litt smør til steking
  • 1 hvitløksfedd

Bulgur:

  • 250 g bulgur (kok ris om du ønsker å lage det glutenfritt)
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • Ca. 5 dl vann eller grønnsakskraft
  • Salt og pepper
  • 2 ss hakket koriander

Løksaus:

  • 50 g bacon
  • 200 g rødløk
  • Bladene av 5 stilker estragon
  • 15 ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 8 cherrytomater
  • 3,5 dl grønnsakskraft eller kjøttkraft om du ønsker
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss smør eller 1 ss olivenolje
  • Sitronsaft til smak

Sprø grønnsaker:

  • 2 stk pak choy
  • 1 søtpaprika
  • 6 små tomater
  • Restegrønnsaker fra kjøleskapet
  • 4-5 ss usaltede cashewnøtter

Slik gjør du:

Sørg for at nakkekotelettene er romtemperert. Varm en stekepanne med olje. Salte og pepre svinenakken på begge siden og brun godt i ca. 2-3 minutter på hver side. Ha i et knust hvitløksfedd og smør, øs smøret over litt før du tar kotelettene ut og lar de hvile 5-6 minutter. Ta vare på stekepannen.

Bulguren lages ved at du finhakker en sjalottløk og freser i litt smør og olivenolje. Ha i bulguren og rør om. Dekk med vann og kok opp, la det koke i noen minutter og trekk til side slik at bulguren absorberer væsken. Smak til med salt og pepper.

Kutt bacon i tynne strimler og ha i en varm jerngryte. Ha i litt olje. Rens rødløk og skiv tynt med kniv eller på mandolin.

Når baconet er stekt, ha i rødløken og stek til den «brytes» ned. Ha så i hakket ingefær, soya og tomater. La det frese noen minutter før du har på kraft og vann. Kok til løken er mør og kjør sammen i en mikser med smør eller olivenolje. Smak til med litt sitron om du vil.

Ved servering – pak choy grovt, paprika i strimler og del tomatene i to.

Stek grønnsakene raskt i smøret fra svinenakken. Ta ut hvitløksfeddet.

Ha i bulguren og varm det raskt sammen. Før servering, ha i hakket koriander.

Kutt svinenakken i skiver og anrett oppå. Ha på saus, dryss over litt cashewnøtter og server.

Relatert