Granerud ble historisk etter monsterhopp

Verdenscupleder Halvor Egner Granerud hoppet bakken ned og tok en suveren verdenscupseier i vinden i tyske Willingen søndag.

Se det mektige svevet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Nordmannen plantet skiene på 149 meter – klart lengst av samtlige – og vant rennet med 19,3 poengs margin til polakken Piotr Zyla.

Markus Eisenbichler hoppet nest lengst med 143 meter og ble nummer tre.

– Det føltes virkelig bra. Jeg prøvde å vente så lenge som mulig med å gå opp, så jeg var fortsatt ganske varm i kroppen da jeg fikk signalet. Kroppen var bra, og jeg føler at jeg var ganske heldig med forholdene også, sa Granerud i seiersintervjuet med arrangøren.

Seieren var Asker-hopperens nummer åtte for sesongen. Ingen nordmann har flere i én og samme sesong.

– Jeg er rett og slett imponert. Det er helt utrolig at han klarer å ha kontroll på nervene og levere under ekstremt krevende forhold. Han er veldig stabil, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

Krevende vindforhold i den tyske bakken gjorde at arrangøren valgte å avlyse finaleomgangen. Det tok to timer å få gjennomført første omgang på grunn av mange vindforsinkelser.

Daniel-André Tande ble nest best av de norske hopperne på 5.-plass. Han hoppet 128 meter i krevende forhold og fikk 125,9 poeng.

Robert Johansson endte på 11.-plassen med 117,4 poeng etter et svev på 129,5 meter.

Anders Håre (113,8 poeng) ble nummer 19, Johann André Forfang (109,3) nummer 23 og Marius Lindvik (107,8) nummer 26.

(©NTB)