Klæbo til topps – Valnes falt like før mål

Johannes Høsflot Klæbo hadde full kontroll i sprintfinalen.

Like god kontroll hadde ikke Erik Valnes. Han lå på 2. plass bak Klæbo, men falt like før mål.

– Jeg krysset skiene foran. Klønete. Det er så unødvendig. Jeg skammer meg over å kløne det til sånn, sier Valnes til TV 2.

Dermed ble svenske Oskar Svensson nummer to. Håvard Solaas Taugbøl endte på 3. plass. Taugbøl sikret seg dermed plass på det norske sprintlaget til Oberstdorf-VM.

Russiske Sergej Ustjugov satte tonen i finalen. Han sprengåpnet, noe som overrasket Valnes.

– Jeg vet ikke hva de tenker på, men ut fra start tenkte jeg: «Jøss, er det hurtighetsdrag, eller hva er det som skjer?» Han må ha blitt litt stiv på toppen, for han stoppet opp. Det passet meg og Johannes bra, sier han.

Etter Valnes-fallet fikk Klæbo en fin reise på oppløpet.

– Det er alltid viktig å vinne. Jeg gjorde det jeg kunne og løste det litt annerledes i finalen, sier Klæbo.

Nå venter VM-oppladning på Skeikampen.

– Der har jeg en jeg kan ringe hvis jeg trenger gode spor, jeg har pappa som lager mat og morfar som kan være med på alle øktene. Det er det jeg trenger, sier Klæbo.

Wiig-nedtur

Vinterens store sprintoverraskelse Sivert Wiig kunne for alvor slå seg inn i VM-diskusjonen lørdag, men Ålgård-gutten ble slått ut i kvartfinalen i kamp med blant andre Emil Iversen.

Mye tyder på at Wiig og Taugbøl kjempet om den siste plassen på det norske laget til sprinten i Oberstdorf-VM i Falun. Valnes, Klæbo, Iversen og Pål Golberg synes å ha mer enn én fot inne.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg føler jeg fulgte planen, men hadde ikke mer på oppløpet, sa Wiig til NRK og bekreftet at han tror VM-drømmen brast.

Bolsjunov falt

Verdenscupleder Alexandr Bolsjunov hadde muligheten til å ta sin tredje seier på like mange dager i Falun søndag, men for den russiske storstjernen ble sprinten en brutal nesestyver.

Bolsjunov måtte over ende underveis i prologen og kom tydelig irritert til mål 11,64 sekunder bak Valnes. Det holdt ikke til avansement til kvartfinalene.

Dermed klarte ikke russeren å følge opp seirene i Sverige fredag og lørdag.

(©NTB/TV 2)