Kontroversiell golfstjerne passerte Hovland – anklages for juks

Patrick Reed tok saken i egne hender da han slo seg bort.

Den kontroversielle golfstjernen Patrick Reed havnet igjen i begivenhetenes sentrum på tredje runde av Farmers Insurance Open. Han deler førsteplassen med Carlos Ortiz før siste runde, men det kunne fort sett annerledes ut for Reed.

30-åringen, som flere ganger tidligere har blitt anklaget for juks, slo seg bort på det tiende hullet.

Ballen havnet et godt stykke utenfor fairwayen. Den spratt i roughen før den la seg til på en lite fordelaktig måte for Reed.

– Den spretter så det synger etter

Golfstjernen var kjapp med å fjerne ballen. Faktisk lenge før dommeren eller markøren hadde sett hvor den lå.

– De sa den ikke spratt. Jeg sjekket, og jeg tror den plugget seg, sa Reed.

– Jeg mener den plugget seg, men jeg ønsker at du skal dobbeltsjekke, sa han til dommeren, vel vitende om at en plugget ball gir fri dropp uavhengig av om du er i fairway eller rough.

Reed viste så dommeren nedslagsmerket.

TV-bildene viser tydelig at ballen spratt, men dommeren kjøpte Reeds forklaring. Reed fikk dermed en gratis drop.

– Ballen spretter jo. Den ballen er ikke plugget i det hele tatt. Ikke i nærheten! Hva er det som skjer? utbrøt en rystet Eurosport-kommentator Per Haugsrud.

På sosiale medier kokte det over av Reeds lemfeldige forhold til golfreglene.

– Ikke bare prøvde Reed seg på en voldsom bløff. Han slapp unna med den også. Mens verden kunne følge det med sine egne øyne, skriver Magnus Sveen, redaktør i Norsk Golf, i en kommentar.

Reed fastholder at han gjorde det riktige.

– Rett etter jeg slo slaget, så vi ballen fly til venstre. Den forsvant. Jeg så den ikke sprette. Da vi ikke så det, spurte vi den frivillige som var nærmest ballen. Den frivillige sa ballen ikke spratt, forklarte han i et intervju med CBS.

– Jeg markerte ballen for å se om den var plugget. Da jeg tok fingeren ned i bakken, følte jeg at den var plugget. Da hentet jeg dommeren. Dommeren sa også at den var plugget. Ingen av medspillerne eller caddiene hadde sett ballen falle. Når vi er der ute på banen, klarer vi ikke se alt. Jeg må stole på hva de frivillige ser. Jeg følte jeg gjorde det riktige, fortatte han.

Hovland i tetkampen

Viktor Hovland leverte en formidabel andrerunde i La Jolla fredag og ledet turneringen alene etter to av fire runder. Lørdag gikk det noe tyngre innledningsvis på tredjerunden, men med birdie på det siste hullet avsluttet Hovland dagen på delt tredjeplass, to slag bak Ortiz og Reed.