– Har vært et problem hele turneringen

Magnus Carlsen måtte igjen ta til takke med remis. TV 2s sjakkekspert ser en trend hos motspillerne hans under Tata Steel Chess.

Radoslaw Wojtaszek-Magnus Carlsen 0,5-0,5

Carlsen skaffet seg tidlig initiativet i partiet mot Wojtaszek, som i likhet med sjakkeneren hadde levert langt under forventningene hittil i Tata Steel Chess.

Før møtet med Carlsen hadde polakken tapt tre av de fem siste partiene. Han havnet raskt på defensiven, og så ut til å være ute etter remis ved å gå for de trygge løsningene.

Hvite brikker til tross.

– Når du spiller mot en så god spiller som Wojtaszek, og han har den holdningen – og det med de hvite brikkene – er det veldig vanskelig å være Magnus Carlsen, kommenterte Jon Ludvig Hammer.

Etter bare 35 spilte trekk ble de enige om remis. En trend gjennom turneringen i Wijk aan Zee har vært at motspillerne er mer enn fornøyde med remis mot verdenseneren.

– Det er et problem Magnus har hatt i veldig mange av partiene sine, mener TV 2s ekspert Maud Rødsmoen.

– Jeg synes han spilte ganske kreativt i dag. Han var den som prøvde mest, men det holder ikke når du spiller mot en av verdens beste som er veldig insisterende på å få remis. Det har vært et problem for Magnus hele turneringen, fortsetter hun.

Wojtaszek røper at han gikk bort fra sin opprinnelige plan da han begynte å forsvare seg.

– Jeg er ikke sikker på at sekundanten min vil være stolt av dette, humrer polakken.

– Alle sa at dersom jeg skulle ha kjangs mot Magnus, burde jeg spille aktivt. Det var det jeg ville. Men én ting er å ha en plan, en annen ting er å justere seg, fortsetter han.

Remisen betyr at Carlsen også i teorien er ute av seierskampen i turneringen. Han står med seks og et halvt av tolv mulige poeng.

Aryan Tari spilte også remis. Han med svarte brikker mot Nils Grandelius.

PS! Søndag er siste runde av Tata Steel Chess. Carlsen møter Maxime Vachier-Lagrave med hvite brikker. Partiet ser du på TV 2 Sport 2 og Sumo fra kl. 11.50.

Relatert