Sebastian Foss Solevåg ble nummer ni i Chamonix etter å ha vært eneste nordmann som kvalifiserte seg til finaleomgangen.
Sebastian Foss Solevåg ble nummer ni i Chamonix etter å ha vært eneste nordmann som kvalifiserte seg til finaleomgangen. Foto: Jeff Pachoud/AFP

Skuffende norsk dag i Chamonix – utrolig finaleomgang av sveitser

Sebastian Foss Solevåg var eneste norske i finaleomgangen, mens sveitsiske Luca Aerni overrasket og klatret 25 plasser.

Sebastian Foss Solevåg kjørte seg inn til en fjerdeplass etter 1.omgang og hadde 0,42 sekunder opp til ledende Marco Schwarz fra Østerrike før finaleomgangen. Han var eneste norske som kvalifiserte seg.

I finaleomgangen kjørte han på tiden 1.39,57 som holdt til en niendeplass, nesten ett sekund bak vinner Clement Noel.

– Det var tøft, men jeg fikk juling av dem som startet rundt meg. Det er rett og slett ikke bra nok. Etter å ha lagt som nummer fire etter førsteomgangen, håper man på et bedre resultat. Så jeg må ta meg sammen og få revansje i morgen. I dag er jeg skuffet, sier Foss Solevåg til TV 2.

– Jeg prøvde å stå i ytterksiene, bevege meg og gjøre det som skal til. Men jeg traff ikke og da går det for sakte, rett og slett, forklarer han.

Sveitsiske Luca Aerni lå nest sist på plass 29, over to sekunder bak Schwarz, etter førsteomgang. I finaleomgangen leverte han et helt annet renn og tok ledelsen med tiden 1.39,05.

Etter å ha holdt på ledelsen lenge, kjørte Clement Noel, Ramon Zenhaeusern og Marco Schwarz raskere og Aerni endte på fjerdeplass, 47 hundredeler bak vinner Noel. Dermed klatret han 25 plasser fra førsteomgang.

Kristoffersen kjørte ut

Henrik Kristoffersen med start nummer fire hektet allerede i port nummer to i verdenscupslalåmen i franske Chamonix lørdag.

26-åringen kjørte ut i 1. omgang samme sted også sist sesong. Kristoffersen har slitt med ujevne resultater i verdenscupen.

Timon Haugen og Jonathan Nordbotten havnet utenfor topp 30 og ble ikke kvalifisert til finaleomgangen. Haugan var nummer 34, mens Nordbotten var nummer 44.

Relatert