Festivalen ble avlyst i fjor og blir heller ikke arrangert i år på grunn av koronapandemien.
Festivalen ble avlyst i fjor og blir heller ikke arrangert i år på grunn av koronapandemien. Foto: Rich Fury / Invision / AP / NTB

Musikkfestivalen Coachella 2021 avlyst

Helsemyndighetene i California har beordret at Coachella og countrymusikkfestivalen Stagecoach, arrangeres samtidig, avlyses også i år på grunn av pandemien.

Festivalene skulle arrangeres i april i Indio i California, men helsemyndighetene i Riverside County mener festivalen utgjør en betydelig smittefare, melder NBC News.

– Dersom covid-19 ble oppdaget på disse festivalene, ville det med det omfanget og antall deltakere på dette arrangementet være nærmest umulig å spore dem som utgjør en risiko, sier helsemyndighetene i fylket.

Coachella startet som festival for indierock i 1999 men har vokst til en festival for populærmusikk som tiltrekker seg mer enn 100.000 publikummere til Empire Polo Club i Indio.

Også i fjor ble festivalen avlyst på grunn av koronapandemien, etter først å ha blitt utsatt.

Det var det kanskje tre norske artister som tok tungt, for Cashmere Cat, Matoma og Girl in Red stod alle på listen over artister som skulle opptre i 2020.

Men da koronapandemien kom for alvor satte det også i 2020 kjepper i hjulene for musikkfestivalen.

Fra før av har Kygo, Matoma og Sigrid stått på Coachella-scenen, som blir sett på som en av de viktigste festivalene man kan opptre på. Det sies å være på grunn av at der så mange bransjefolk blant konsertpublikummet.