TAPTE SLAGET: Therese Johaug maktet ikke å hamle opp med Jessica Diggins.
TAPTE SLAGET: Therese Johaug maktet ikke å hamle opp med Jessica Diggins. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Overraskelse i Falun: Johaug slått av Diggins

Therese Johaug (32) har vært uslåelig, men fredag måtte hun gi tapt i kampen mot Jessica Diggins. Fem år er gått siden sist hun ikke vant en enkeltstart i verdenscupen.

Falun/Bergen (TV 2): Tour de Ski-vinner og verdenscupleder Jessica Diggins (29) stod for sensasjonen i Falun. Amerikaneren var sterkest og slo Therese Johaug på tikilometeren med 2,1 sekunder.

Johaug har vært uslåelig på enkeltstart de siste årene. Ikke siden 10-kilometeren i Canmore i mars 2016 har Johaug blitt slått i en enkeltstartsløp.

– Må hjem og skjerpe meg

10 kilometer fristil er også VM-øvelse og gir dermed konkurrentene tro på at det er mulig å slå Johaug i kampen om gullet i Oberstdorf.

– Jeg må hjem og skjerpe meg til VM, sier Johaug til TV 2.

Nederlaget motiverer den seiersvante 32-åringen før sesongens store høydepunkt. Johaug sier dette gjør henne mer fokusert og skjerpet.

– Det var et bra skirenn. Jeg hadde kanskje ikke helt en topp, topp dag hvor du kan øse på med krefter. Men det var et bra skirenn. Jeg tapte nok litt for mange sekunder i nedoverbakkene i dag, sier Johaug, som forteller at hun ble litt hindret i utforkjøringen etter Mördarbakken.

– Frida (Karlsson) trynet litt foran meg, så jeg måtte ploge for ikke å havne i samme krasjen. Så klart taper jeg noen sekunder der. Om jeg hadde klart å slå henne fordi, er ikke sikkert.

Hun klarer likevel å glede seg litt over at det er nettopp Diggins som vant.

– Hun er en fantastisk jente for langrennssporten og gikk kjempebra i Tour de Ski. Veldig moro at hun står øverst, sier Johaug.

– Vanskelig å gjøre det spennende

Diggins var i skyene etter triumfen. Munnbindet var i veien for det velkjente gliset til amerikaneren da hun møtte TV 2.

– Jeg prøver å gjøre sporten spennende. Det er veldig, veldig vanskelig å gjøre det spennende. Dette var et strålende renn. Jeg hadde strålende ski og bra smurning. Jeg var klar i hodet til å lide og presse hardt. Alt falt på plass, sier Diggins, som ser frem til VM.

– Dette er definitivt en av mine beste øvelser, men jeg ser frem til at i VM. Dette gir meg virkelig håp.

OVERRASKET: Jessica Diggins fulgte med på Therese Johaugs innspurt fra målområdet.
OVERRASKET: Jessica Diggins fulgte med på Therese Johaugs innspurt fra målområdet. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Ebba Andersson ble nummer tre, mens Raghild Haga, Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm og Tiril Udnes Weng fulgte på de neste plassene.

– Jeg heier jo på Therese, men hun har jo vunnet typ 50 av 50 mulige. Det er kanskje på tide at hun får kjenne på ikke å være én. Hun er jo solid, og Jessica har en fantastisk dag. Det er rørende at hun vinner. Hun fortjener det skikkelig. Hun viser at vi skulle slitt i Tour de Ski, sier Heidi Weng til TV 2.

Relatert