MÅTTE STREKKE VÅPEN: Johannes Høsflot Klæbo ble tatt igjen av Aleksandr Bolsjunov.
MÅTTE STREKKE VÅPEN: Johannes Høsflot Klæbo ble tatt igjen av Aleksandr Bolsjunov. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Smadret av Bolsjunov - Klæbo utelukker seg selv til VM-øvelse

Aleksandr Bolsjunov var sterkest i Sverige og vant sekundstriden mot Simen Hegstad Krüger. Johannes Høsflot Klæbo ble utklasset og utelukker seg selv til distansen i VM.

Falun/Bergen (TV 2): Skandalen i Lahti forrige helg var et tilbakelagt kapittel for Aleksandr Bolsjunov (24), som brukte stavene på riktig vis til å slå hardt tilbake i Falun.

1,8 sekunder foran

På VM-distansen 15 kilometer fri teknikk var russeren sterkest i det som utviklet seg til et sekunddrama mot Simen Hegstad Krüger. I målområdet kunne Bolsjunov se at Krüger nærmet seg på de siste passeringene, men etter 15 kilometer vippet duellen i russisk favør.

Bolsjunov vant 1,8 sekunder foran Krüger med Sjur Røthe på tredjeplass. Hans Christer Holund endte på fjerdeplass.

Klæbo knust - vil ikke distansen i VM

Johannes Høsflot Klæbo (24) var tilbake på start i verdenscupen for første gang siden sesongsåpningen i Ruka. Trønderen startet to nummer foran Bolsjunov, men ble tatt igjen av fredagens seiersherre.

Klæbo endte ett minutt og ett sekund bak Bolsjunov på sjuendeplass og det spørs om trønderen blir å finne til start på distansen under VM i Obertstdorf. Han sier dette til TV 2 etter løpet.

– Er du en medaljekandidat på 15 fri i VM?

– Nei.

– Vil du gå denne distansen i VM?

– Nei

– Har du bestemt deg for ikke å gå?

– Det er den distansen jeg misliker mest. Jeg tar med meg et greit skirenn i dag. Det er det beste jeg har gjort på 15 skate noen gang. Jeg vet at seks renn i VM blir for mye. Jeg ser for meg at å stå over denne ... Det er den jeg har mest lyst til å stå over.

Langrennssjef Espen Bjervig ville ikke slå noe fast med tanke på VM-laget.

– I rus etter et skirenn tror jeg ikke vi skal ta ut lag. Da skal Johannes få puste ut og så skal vi ta ut lag og ha det klart neste uke, sier Espen Bjervig.

Den siste plassen på firemannslaget kan fort gå til Harald Østberg Amundsen, som endte plassen bak Klæbo i Falun, men som har levert stabilt på 15 kilometer fri teknikk denne sesongen.

– Jeg føler at jevnheten jeg har hatt på distansen bør telle litt. Selv om det er litt avstand opp til tet i dag, så har jeg vært nærme de norske gutta på alle rennene. Jeg føler at den stabiliteten må ha litt å si, sier Amundsen til TV 2.

Martin Johnsrud Sundby er regjerende gullvinner på 15 kilometer fri og får derfor friplass i VM. Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og Hans Christer Holund er sikre kort på det norske laget.

Relatert