Laksetaco med hjemmelaget tilbehør

Wenches krydderblanding gjør laksen ekstra god. Du får også oppskriften på guacamole, tomatsalsa og mangosalsa.

Tips: Kylling i strimler, kjøttdeig eller karbonadedeig kan også brukes. Oppskriften er til ca. 4 personer. Les igjennom hele oppskriften før du begynner.

Velg det tilbehøret du og dine liker og lag det før du steker fisken.

Laksetaco med hjemmelaget tilbehør

  • Ca. 300 g laksefilet uten skinn og ben

Skjær laks i fingertykke strimler eller terninger og stek i olje, krydre med tacokrydder.

Krydder:

Bruk krydderne du har tilgjengelig, her er Wenches versjon eller kjøp ferdig tacokrydder.

  • 2 ss paprika, eventuelt 1 ss røkt paprikapulver og 1ss paprikapulver
  • 1 ss oregano
  • ½ ts salt
  • 2 ss fennikelfrø
  • 2 ss malt spisskum
  • 2 ss malt koriander
  • Eventuelt litt chilipulver

Ha alt i en morter og støt sammen til et fint krydder. Det som blir til overs oppbevares best i en liten mørk boks/glass med lokk.

Annet tilbehør:

  • Tacoskjell eller tortillalefser
  • Salat
  • Strimlet slangeagurk
  • Maiskorn
  • Yoghurt, rømme eller creme fraiché, smakt til med tacokrydder og saft fra lime eller sitron, og noen få sukkerkorn eller noen dråper honning. Eller lag en mild versjon og smak til med tomatsalsa eller mangosalsa.

Tomatsalsa:

  • 5-6 solmodne tomater
  • ½ rødløk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ½ rød chili
  • Saften av ½ sitron eller lime
  • Frisk koriander
  • 1-2 ss olivenolje
  • 3-4 ss god ketchup
  • 1 ss sweet chilisaus og/eller sweet ingefærsaus
  • Salt
  • Smak eventuelt til med litt tacokrydder

Finhakk tomater, løk, hvitløk og chili. (Fjern ev frø fra chili hvis du ikke vil ha salsaen for sterk). Tilsett saft fra sitron eller lime og smak til med salt. La stå og trekke i 20-30 minutter.

Guacamole:

  • 2-3 spisemodne avocado
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ¼-½ chili
  • Saften av 1 lime
  • Frisk koriander
  • 1 ss olivenolje
  • Smak til med salt, eventuelt sweet chili og sweet ingefær

Finhakk hvitløk og chili (fjernt frø hvis du ikke vil ha den sterk). Tilsett limesaft. Skrell og finhakk avocado (ta vare på steinene, se tips). Bland sammen alle ingrediensene, smak til med hakket koriander og salt.

Tips: Legg avokadosteinene i den ferdige guacamolen. Det hindrer oksidering, dvs grønnfargen vil holde seg.

Mangosalsa:

  • 1-2 modne mango
  • ½ slangeagurk
  • 1 rød paprika, eventuelt ½ rød chili
  • Frisk hakket mynte eller koriander
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts lime eller sitronsaft
  • 2-3 ss sweet chilisaus

Rens og skjær mango, slangeagurk og paprika i små treninger. Finhakk chili. Bland inn mynte, olje og sitronsaft. La salsaen stå og trekke 20-30 minutter før servering.