Overgangsvinduet stenger om tre dager – nå hinter Klopp om forsterkninger

Liverpool kommer seg ikke ut av stopperkrisen. Torsdag skadet begge stoppervikarene seg. Jürgen Klopps svar etter kampen kan fort tolkes som en bønn til klubbens eiere.

Torsdagens Liverpool-seier var definitivt en opptur for Jürgen Klopp. På sitt fjerde forsøk tok rødtrøyene sin første Premier League-seier i 2021.

Etter kampen gledet tyskeren seg over hvordan de slo Tottenham, men det var tydelig at noe irriterte manageren.

Nok engang måtte Klopp se forsvarsspillere bli skadet. Denne gangen to.

Se Jürgen Klopps intervju i videovinduet øverst!

Før kampen ga Fabinho beskjed om at han ikke kunne spille. I pausen kom Joël Matip med samme beskjed. Dermed var stopper-vikarene ute av dansen. Og det kan de være lenge.

– Det ser alvorlig ut for Matip, var tyskerens dom etter kampen.

På pressekonferansen gikk han litt mer detaljert inn på skaden og trodde at Matips hadde skadet et ankelleddbånd.

Liverpools stopperkrise innebærer nå skader på fire stoppere. Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joël Matip og midtbanekrigeren Fabinho som denne sesongen har vært stoppervikar.

UT: Joël Matip holdt ut i 45. minutter før han måtte kaste inn håndkleet mot Tottenham.
UT: Joël Matip holdt ut i 45. minutter før han måtte kaste inn håndkleet mot Tottenham. Foto: Catherine Ivill

– Man vinner ikke ligaen med Henderson og Phillips som stoppere

Etter kampen fikk Klopp spørsmål om han nå ble tvunget til å agere på overgangsmarkedet. Tyskerens svar kan tyde på at Liverpool ikke har funnet den riktige spilleren, til den riktige prisen ennå. Nå haster det. Mandag stenger overgangsvinduet.

– Dersom du har en midtstopper tilgjengelig til en fin pris og kvaliteten er bra, så sender du meg en melding. Da kjøper jeg ham, sa Klopp til reporteren.

– Nei da, men det handler ikke om det. Det handler om å gjøre de riktige valgene. Vi kan ikke bare hente inn en kropp. Vi har nok av kropper i Liverpool. Vi har gode unge spillere, men det er selvsagt at situasjonen er rar. Det er likevel slik situasjonen er nå, og det må vi takle. Vi får se hva vi gjør, men det som skjedde mot Tottenham hjelper definitivt ikke på situasjonen vår, sier Klopp.

Deadline-Day er på mandag. Den kan du selvsagt følge på TV 2s plattformer.

– Klopp har helt rett i at det er vanskelig å finne stoppere som kan spille slik han ønsker. Van Dijk, Gomez, Fabinho og Matip... Det kommer til å bli vanskelig å kjempe om tittelen dersom disse problemene fortsetter. Han kan være veldig fornøyd med mye i denne kampen, men du vinner ikke Premier League med Jordan Henderson og Nathaniel Phillips, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Klopp fikk også spørsmål på pressekonferansen etter kampen om det kunne komme inn en ny stopper innen overgangsvinduet stenger.

– Vi tenker hele tiden, men det handler om å gjøre riktige valg. Jeg er ikke kresen, men dersom vi skal gjøre noe, må det være den riktige spilleren.

Sa Liverpool-sjefen i det som enkelt kan oppfattes som en skjult bønn til klubbens styre og eiere.

Så spørs det om Liverpool rekker det før vinduet stenges natt til tirsdag.

Relatert