RASISME: Axel Tuanzebe er utsatt for rasisme. Foto: Glyn Kirk
RASISME: Axel Tuanzebe er utsatt for rasisme. Foto: Glyn Kirk

Manchester United-spillere utsatt for rasisme

Axel Tuanzebe og Anthony Martial har mottatt hets av rasistisk karakter etter onsdagens Premier League-kamp.

Manchester United-duoen ble utsatt for rasisme i kjølvannet av 1-2-tapet for Sheffield United. I et Instagram-innlegg på Tuanzebes profil etter kampen haglet det med kommentarer merket med ape-emoijer. Innlegget ble senere slettet.

Midtstopperen startet sin første kamp for United i Premier League denne sesongen, og var uheldig på Sheffield Uniteds andre scoring. Ballen gikk via Tuanzebe og i mål.

Manchester United la torsdag formiddag ut en pressemelding om hendelsen. Først ble det meldt at det bare gjaldt Axel Tuanzebe, men United skrev at flere spillere har mottatt hets.

Britiske medier melder at også Anthony Martial er utsatt for rasisme i sosiale medier etter Premier League-tapet.

– Alle i Manchester United er forferdet av de rasistiske kommentarene spillere fikk via sosiale medier etter gårsdagens kamp. Vi fordømmer det, og oppfordrer andre fans om å også gjøre det i sosiale medier.

– Manchester United har nulltoleranse for all form for rasisme eller diskriminering, og har et langsiktig prosjekt mot det gjennom vårt "All Red All Equal"-initiativ. Å identifisere disse anonyme og tankeløse idiotene er fortsatt et problem. Vi oppfordrer sosiale medier-plattformer og myndigheter til å styrke tiltakene for å forhindre at slikt skjer, skriver United i pressemeldingen.

Får støtte av lagkamerater

Flere lagkamerater har gått offentlig ut å støttet Tuanzebe. Kaptein Harry Maguire og Marcus Rashford er blant de som har tatt til sosiale medier. Rio Ferdinand har også uttrykt seg.

Saken oppdaters!

Relatert