OSCAR- OG EMMY-VINNER: Cloris Leachman vant både Emmy- og Oscar-priser gjennom sin lange film- og TV-karriere,.
OSCAR- OG EMMY-VINNER: Cloris Leachman vant både Emmy- og Oscar-priser gjennom sin lange film- og TV-karriere,. Foto: Frederic J. Brown

Cloris Leachman (94) er død

Skuespilleren delte førsteplassen for flest Emmy-priser noensinne, og er kjent fra en rekke kjente TV-serier og filmer.

Sent onsdag kveld skriver flere medier, blant annet ABC News, at skuespilleren Cloris Leach er død.

Hun ble 94 år gammel. Leachman døde av naturlige årsaker i sitt hjem i California.

– Det har vært mitt privilegium å arbeide med henne, en av de mest fryktløse skuespillerne i vår tid, uttaler manageren hennes Juliet Green i en pressemelding.

Delte Emmy-rekord

Hun forteller at Leachman, som sammen med Julia Louis-Dreyfus holdt rekorden for flest Emmy-priser, var enestående som skuespiller.

– Det var ingen som Cloris. Med et eneste blikk kunne hun knuse hjertet ditt eller få deg til å le, slik at tårene renner nedover kinnet ditt, forteller Green.

Danseprogram som 82-åring

Hun var best kjent for sine TV-roller innen komedie og drama, og spilte i serier som «The Mary Tyler Moore Show», «Facts of Life» og «Malcolm in the Middle». Hun spilte i flere filmer laget av Mel Brooks, og spilte også i filmversjonen av «The Beverly Hillbillies», skriver ABC News.

Som 82-åring ble hun introdusert for en ny generasjon fans da hun deltok på TV-programmet «Dancing With the Stars», skriver TV-kanalen. Det ledet til en rekke nye TV- og filmroller, blant annet i serien «Raising Hope».

Relatert