KAN BLI TIL TV-SERIE: Harry Potter-universet skal angivelig gjøres om til TV-serie. Her er skuespillerne fra filmene. Fra venstre: Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe og Rupert Grint.
KAN BLI TIL TV-SERIE: Harry Potter-universet skal angivelig gjøres om til TV-serie. Her er skuespillerne fra filmene. Fra venstre: Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe og Rupert Grint. Foto: Evan Agostini/AP

Amerikanske medier: HBO vil lage TV-serie om Harry Potter

GOD KVELD NORGE (TV 2): Strømmetjenesten skal angivelig være i gang med prosessen, melder Hollywood Reporter og Variety.

Gladnyhet til alle «Harry Potter»-fans.

Amerikanske nettsteder som The Hollywood reporter og Variety melder mandag om at strømmetjenesten HBO Max skal være i gang med en TV-serie basert på bøkene og filmene om «Harry Potter».

Så langt er ingenting spikret, men anonyme kilder skal ha fortalt Hollywood Reporter at HBO har hatt møter med flere manusforfattere som ønsker å gjøre dette mulig.

Verdt milliarder

Det er medieselskapet Warner Bros., som sammen med forfatter og skaperen J.K Rowling, eier rettighetene til Harry Potter-universet. Nå ryktes det altså at Warner skal ha hatt møter med HBO for å finne den rette manus-forfatteren til å skrive serien.

HBO har ikke bekreftet ryktene, og sier følgende i en uttalelse til Hollywood Reporter:

«Det er ingen Harry Potter-serier under utvikling i studio eller på streamingplattformen».

At det likevel pågår samtaler rundt en «Harry Potter-»TV-serie bør ikke komme som noen overraskelse gitt verdien av franchisen til Warner Bros. Rowlings serie med syv bøker ble gjort om til åtte spillefilmer som hovet inn mer enn 7 milliarder dollar verden over.

Warners har også «Fantastic Beasts»-filmene som baserer seg på bøkene og filmene om «Harry Potter», hvor en tredje film i serien nå er på vei.

Relatert