Sprøstekt kyllinglår i parmesansaus med salvie

Christer Rødseth serverer sine smakfulle kyllinglår med grove rundstykker og salat med sennepsvinaigrette.

Denne oppskriften er til 4 personer.

Sprøstekt kyllinglår i parmesansaus med salvie

Dette trenger du:

  • 4 kyllinglår med skinn
  • Litt olje til steking
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 3,5 dl kremfløte
  • Saften av ½ sitron
  • Salt og pepper
  • 40 g revet parmesan
  • ½ potte salvie

Bytt gjerne ut halvparten av kremfløte med melk om du ønsker en litt sunnere saus.

Slik gjør du:

Ben ut lårene og krydre med salt og pepper. Legg på skinnsiden ned i en kald stekepanne med litt olje. Sett temperaturen relativt høyt for å få i gang sprøstekingen av skinnet. Når skinnet begynner å få litt farge, ha i skrelte, knuste hvitløksfedd og smør. Ha også i salvieblader. Stek til skinnet er helt sprøtt og snu de. Stek videre i 2-3 minutter før du tar lårene ut og legger i en ildfast form.

Ta ut de sprøstekte salviebladene og legg på en tallerken. Hell fløte i pannen og la det koke i 3-4 minutter til det tykner. Hell så alt over i en beholder og ha i parmesan og sitronsaft. Kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med litt mer syre om det trengs. Hell sausen i den ildfaste formen og stek på 200 grader i ovnen i 8-10 minutter.

Ha de sprøstekte salviebladene over før servering.

Grove «ciabattaer/rundstykker»

Blir 12-13 stk på ca. 100 g hver

Dette trenger du:

  • 325 g hvetemel
  • 150 g grovbakstmel
  • 100 g byggmel
  • 100 g fin sammalt rug
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g linfrø
  • 25 g fersk gjær
  • 25 g olivenolje
  • 10 g salt
  • 500 g kaldt vann
  • 2 ts honning

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt godt i ca. 25 minutter. Hev til dobbel størrelse og fordel i emner på ca. 100 gram. Hev de så på benken med nøytral olje over og under. Dekk med plast. Stek de som rundstykker eller form til små «baguetter» eller ciabattaer.

Ikke bruk noe mel under utbakingen. Kun olje. Rull de så gjerne i linfrø om du vil, eller stek de som de er på 210 grader varmluft i 10-14 minutter.

Salat med sennepsvinaigrette

Lag en salat med de bladene du selv liker. Jeg bruker feldtsalat og en enkel bladsalat blandet med tomater, fennikel og eple.

Sennepsvinaigrette:

  • 1 stor ts dijonsennep
  • 1 liten ts honning
  • 1 dl olivenolje
  • Litt sitronsaft til smak

Relatert