LIVREDD KORONA: Therese Johaug selvisolerer seg.
LIVREDD KORONA: Therese Johaug selvisolerer seg. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Johaug: – Å stenge alt ned er det eneste de kan gjøre for å bli kvitt smitten

Therese Johaug tar ingen sjanser etter smitteutbruddet i hovedstaden.

Lørdag ble Nordre Follo og ni andre kommuner, blant dem Oslo, plassert i risikonivå 5 på grunn av utbruddet av den muterte koronavarianten, som først ble oppdaget i Storbritannia.

På grunn av den uoversiktlige situasjonen er det meste stengt i hovedstaden. Kun matbutikker, vinmonopol, bensinstasjoner og apoteker får holde åpent.

Den muterte koronavarianten regnes for å være 70 prosent mer smittsom, ifølge Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet.

Therese Johaug tar ingen sjanser når hun er tilbake i Oslo.

Da skal jeg rett i karantene og ikke være borti noen andre folk før jeg reiser til Falun neste helg, slår Johaug fast til TV 2 før det ble klart at landslaget ikke dro hjem søndag på grunn av nye reiserestriksjoner.

Johaug og resten av landslaget skulle vært tilbake på norsk jord søndag, men nye reiserestriksjoner gjorde at reisen ble utsatt.

Hun er helt enig i myndighetenes avgjørelse om å stenge alt ned i hovedstaden.

– Det er det eneste de kan gjøre for å bli kvitt smitten, konkluderer skistjernen.

Johaug varsler at hun vil leve i fullstendig isolasjon hjemme i Norge, og vil ikke risikere noe før ski-VM i Oberstdorf som arrangeres fra 23. februar til 7. mars.

– Som toppidrettsutøver lever man jo ganske trygt. Jeg testet meg to ganger forrige onsdag og tester meg på Gardemoen i kveld, før jeg reiser til Falun på onsdag og ny test der. Jeg er blitt ganske rutinert etterhvert når det kommer til testing. Så unngår jeg flest mulig folk nå fremover, og setter meg i karantene. Det blir sofa, trening og bil, sa Johaug til TV 2.

Lagvenninnen Heidi Weng vil i likhet med Johaug sette seg selv i isolasjon når hun kommer hjem til Norge.

– Jeg skal hjem til Lillehammer og holde meg inne. Jeg skal få mat levert på døren. Og på onsdag kjører jeg i bil alene til Falun, slår Weng fast.

Relatert