Milan fikk juling på hjemmebane

Jens Petter Hauge ble sittende på benken da Milan gikk på en smell mot Atalanta.

Milan - Atalanta 0-3

Fjorårets store sjarmbombe i Serie A var overlegne mot AC Milan på San Siro. Scoringer fra Christian Romero, Josip Ilicic og Duvan Zapata gjorde at Atalanta tok en svært overbevisende seier.

Se alle scoringene i videovinduet øverst i saken

Jens Petter Hauge, som har startet de tre siste seriekampene, ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Samtidig spilte Inter 0-0 borte mot Udinese og det betyr at Milan fortsatt leder Serie A etter halvspilt sesong med to poeng ned til byrivalen.

Dermed er Milan såkalt «vintermester». Siden Serie A ble utvidet til 20 lag i 2004 har det bare skjedd to ganger at laget som ledet halvveis ikke ble mester.

– Det betyr ingenting for meg å være vintermester. Nå må vi reise oss. Dette er den vanskeligste fasen. Vi må tenke positivt og slå tilbake, sa Zlatan Ibrahimovic etter at Milan for første gang på over ett år gikk av banen uten scoring i en seriekamp.

Slik var kampen
Midtveis i den første omgangen sendte Christian Romero gjestene i ledelsen med en særdeles akrobatisk heading fra kort hold.

Gjestene var det førende laget de første 45 minuttene på San Siro, og Bergamo-klubben fortsatte i samme stil.

Kort tid etter hvilen fikk Atalanta straffespark da Franck Kessie var oppe med albuen i ansiktet på Josip Ilicic. Sloveneren tok straffen selv og dunket den hardt i mål til 2-0.

Vertene slet med å skape de helt store sjansene, og etter 69 minutter gjorde Pioli et dobbeltbytte da han byttet inn den kroatiske duoen Ante Rebic og Mario Mandzukic. Sistnevnte fikk en mulighet etter kun sekunder på banen, men den rutinerte spissen fikk ikke ordentlig klem på avslutningen.

Samtidig fortsatte Atalanta å skape farligheter. Etter 73 minutter var Duvan Zapata kun ørsmå marginer unna å lage 3-0 da hans heading smalt i innsiden av stolpen og ut. Men kun to minutter senere fikk samme mann muligheten igjen. Og denne gang hadde angriperen få problemer med å overliste Donnarumma fra skrått hold.

Sene Milan-sjanser
Det var først i sluttminuttene at vertene virkelig begynte å skape ting.

På tampen fikk Zlatan Ibrahimovic en brukbar mulighet til å redusere, men den ellers så målfarlige svensken klarte ikke å få en tå på ballen.

På overtid testet Brahim Diaz skuddfoten og sendte i vei et godt forsøk, men det gikk i stolpen og ut. Mandzukic fikk også en sen mulighet, men Gollini reddet igjen. Dermed endte det 3-0 til Atalanta, som nå er oppe på en fjerdeplass.

(©TV 2/NTB)

Relatert