EVAKUERES: Thomas Algaard må flytte fra gården grunnet kvikkleire.
EVAKUERES: Thomas Algaard må flytte fra gården grunnet kvikkleire. Foto: Espen Solli

Thomas Alsgaard måtte evakuere: – Gården har stått der i 120 år

GOD KVELD NORGE (TV 2): Thomas Alsgaard (49) og familien måtte evakuere fra gården sin på Nannestad grunnet skredfare.

Ski-legende Thomas Alsgaard kapret seernes hjerter da han svingte seg på parketten i «Skal vi danse», til tross for sin redsel for å gjøre nettopp dette.

– Jeg har store utfordringer i slike settinger, og det hemmer meg mye. Det svekker livskvaliteten. Plutselig blir jeg helt lammet, alt raser sammen og jeg får blackout. Jeg blir rett og slett livredd, sa han til TV 2.

Skredfare

Nå er det en ny bekymring som rammer 49-åringen, nemlig gården hans på Nannestad. Etter kvikkleire-raset i Gjerdum har det blitt satt inn ressurser for å utbedre området.

– Jeg fikk informasjon om at vi måtte evakuere for tre uker siden, du ser jo hva som skjedde i Gjerdrum. Hele Romerrike er jo kvikkleire, sier Alsgaard når God kveld Norge slår på tråden.

Han forteller at de allerede har opplevd et lite ras i området, og nå tar kommunen ingen sjanser.

– Det gikk et lite ras på Nygårdstoppen rett før jul, og da ble noen evakuert. Etter jul var det vår tur, forteller han.

Flyttefot

49-åringen og hele familien må nå flytte og holde seg borte til over påske, kanskje lengre.

– Det er noen hundre meter fra Gjerdrum som er evakuert, så det er ikke mange hotell og leiligheter ledig, men vi leier ut en leilighet som vi kan flytte til, så det ordner seg, forteller han.

Alsgaard mener det er bra at de tar tak i problemet og hevder stedet blir det tryggeste på Romerrike.

– Gården har stått der i 120 år, jeg vet ikke om den hadde stått i 120 til, men nå skal de skal inn med maskiner og sikre området.

Relatert