SKUFFET: Kjetil Jansrud hadde ikke sin beste dag i alpinbakken fredag.
SKUFFET: Kjetil Jansrud hadde ikke sin beste dag i alpinbakken fredag. Foto: Marco Trovati

Jansrud skuffet stort i Kitzbühel: – Jeg ble utålmodig

Nordmannen havnet langt bak de beste.

Kjetil Jansrud var først ut i den fryktinngytende «Die Streif», utforløypa i legendariske Kitzbühel, men en stor blemme tidlig sendte Jansrud ut av dansen.

Jansrud startet godt og aggressivt fra start i verdenscuprennet, men traff skråningen feil i en av de første passasjene og mistet momentum. Jansrud fikk aldri opp farten igjen og endte langt ned på listene.

– Jeg følte at jeg kom bra i gang og at drivet var der. Jeg ble utålmodig og mistet momentum og nådde aldri den gjennomsnittsfarten jeg ønsket, sa Jansrud til TV 2.

– Det er selvfølgelig skuffende, men det er mest kjipt for laget. Vi er veldig alene, så det blir veldig synlig når jeg ikke leverer og har noen småfeil. Det ble diametralt motsatt av hvordan planen var i dag. Jeg skulle kjøre aggressivt og ta noen sjanser. Noen ganger lykkes man, andre ganger ikke, fortsetter Jansrud.

Sveitseren Beat Feuz gikk hardt til verks og fikk med seg stor fart ned. Han klokka inn på imponerende vis og ledet med tiden 1.53.77 etter at 20 løpere hadde kjørt. Jansrud lå da på 15.-plass.

Landsmannen Urs Kryenbuehl falt stygt på det siste målhoppet, også amerikaneren Ryan Cochran-Siegle var uheldig og landet feil etter et hopp. Han skal ha kjent på lette skader i skulderen. Begge to ble fraktet vekk med ambulansehelikopter.

Jansrud har stilt til start 33 ganger i Kitzbühel. Tre ganger har Vinstra-gutten havnet på pallen, men da var traseen kortet ned.

Jansrud bestenotering for sesongen er 4.-plass i Val Gardena i desember.

Østerrikeren Matthias Mayer og franskmannen Dominik Paris er nummer to og tre med 20 løpere sendt i vei.

(©NTB)

Relatert