Kyllinggryte med ris og tzatziki

Denne gryteretten er laget med halvfabrikata fra dagligvarebutikken. Server med ris og lag din egen tzatziki.

Kyllinggryte til 4-6 personer

Dette trenger du:

  • 600-800 g kyllingfilet
  • Smør til steking
  • 1 glass (ca. 200 g) tikka masala saus (jeg brukte den fra Masala Magic, gluten og melkefri)
  • Ca. 2 dl kokos creme eller creme fraiché (melkefri velg eventuelt Alpro soya produkter)
  • Frisk koriander
  • Cashewnøtter ( kan sløyfes)

Slik gjør du:

Del kylling i store biter. Smelt olje eller smør i en panne og stek kyllingbitene raskt under omrøring. Tilsett tikka masala, creme fraiché og matfløte, smak deg fram til passe sterk smak. Kok opp og la trekke (ikke koke) i ca. 20 minutter (trekketid er avhengig av størrelsen på kyllingbitene). Kok risen, se egen oppskrift.

Server med ris og et godt dryss frisk koriander. Tilbehør kan være hakkede cashewnøtter, tzatziki, eventuelt annen yoghurt dressing. Annet tilbehør kan væte mango chutney, eventuelt papadam (indisk flatbrød) eller naanbrød.

Basmatiris

Dette trenger du:

  • Ca. 200 g/ca. 2 ½ dl (beregn ca. 50 g pr person)
  • 3 ss olje
  • ½ ts salt
  • Ca. 5 l dl vann (til bløtlegging av risen)

Slik gjør du:

Skyll risen under rennende kaldt vann og legg risen i 5 dl kaldt vann.

Varm olje og salt i en gryte og tilsett vannet risen var bløtlagt i. Kok opp og tilsett risen. Legg på lokk og la koke til mesteparten av vannet har kokt inn i risen. Senk temperaturen til det laveste og la risen stå med lokket på i 5-6 minutter.

Tips: Ønsker du mer smak på risen, smak til for eksempel med korianderpaste eller server med et dryss av frisk koriander.

Tzatziki

Dette trenger du:

  • 5 dl gresk yoghurt eller tykk matyoghurt
  • ½ slangeagurk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ¼ ts salt
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1-2 ts sitronsaft
  • ½ ts sukker eller honning
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Slik gjør du:

Skrell agurken og riv den grovt. Dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 minutter. Klem/press væsken ut av agurken. Bland agurken i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, eventuelt litt mer salt, olivenolje, sukker og mynte. La gjerne tzatzikien stå å trekke smak et par timer før servering.