JUBEL: Florian Wirtz feirer seiersmålet mot Bayer Leverkusen.
JUBEL: Florian Wirtz feirer seiersmålet mot Bayer Leverkusen. Foto: Martin Meissner

Haaland og Dortmund senket av 17-åring

17-årige Florian Wirtz ble matchvinner da Leverkusen slo Borussia Dortmund 2-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Erling Braut Haaland ble målløs igjen.

Dortmund ble overkjørt før pause, men overtok kommandoen i 2. omgang, utlignet og jaget et vinnermål. Så ble laget senket av en kontring. Thomas Meunier klarerte dårlig og mistet ballen til innbytter Patrik Schick, som kombinerte med kampens store spiller Moussa Diaby ute på siden. Inne i midten var Wirtz helt fri, og han scoret sikkert.

Leverkusen gikk i strupen på gjestene med svært høyt og aggressivt press, og hjemmelaget dominerte den første omgangen nesten fullstendig.

Leon Bailey og særlig Diaby var involvert i det meste Leverkusen skapte, og de samarbeidet om ledermålet i det 14. minutt. Etter et utspark fra Dortmund-keeper Roman Bürki slo Bailey en bakromspasning fra egen halvdel. Diaby løp fra hjemmeforsvaret og scoret mellom beina på Bürki etter en lekker førsteberøring.

Dortmunds Thomas Delaney var ikke nådig i sin dom over lagets førsteomgang.

– Jeg måtte telle til ti før jeg kom til deg. Det er veldig skuffende. Den første omgangen spilte vi med en dårlig mentalitet og dårlig kroppsspråk. Vi var heldige som lå under 0-1. Vi endret det i andre omgang, og ble mer aggressive og skapte sjanser. Men vi slipper til altfor mange sjanser i dag. Jeg er så skuffet, men vi fortjente ikke å vinne. Vi kunne vunnet, men vi må gjøre det bedre, sier han i et intervju vist på Viasat.

Julian Brandt utlignet i det 67. minutt av en 2. omgang gjestene dominerte, men det var Leverkusen som fikk vinnermålet og overtok 2.-plassen på bedre målforskjell enn RB Leipzig, fire poeng bak Bayern München. Dortmund er nå tre poeng bak Leverkusen.

TUNG KVELD: Det ville seg ikke for Erling Braut Haaland og Dortmund.
TUNG KVELD: Det ville seg ikke for Erling Braut Haaland og Dortmund. Foto: Martin Meissner

Nordtveit-opptur

Håvard Nordtveit spilte den siste halvtimen da Hoffenheim knuste Hertha Berlin 3-0 på bortebane. Han kom inn for en skadd Kevin Vogt da gjestene ledet 1-0 og var på banen da Andrej Kramaric økte ledelsen to ganger.

Begge lag innledet kampen med en norsk landslagsspiller på benken, men Rune Almenning Jarstein ble som vanlig sittende på Hertha-benken kampen ut.

Hoffenheim skaffet seg avstand til nedrykksstreken og er nå fire poeng foran kvalifiseringsplass, ett poeng bak Hertha.

I de andre kampene tirsdag vant Borussia Mönchengladbach 1-0 over Werder Bremen og Wolfsburg 2-0 over Mainz. Bayern München og RB Leipzig er blant lagene som skal i aksjon onsdag. Etter de kampene ser serien halvspilt.

(©NTB)

Relatert