Eli Hagen om ektemannen: – Vi har gått hverandre litt på nervene

GOD KVELD NORGE (TV 2): Carl I. Hagen (76) håper å bli valgt inn på Stortinget. Det håper kona Eli også at han gjør.

Carl Ivar Hagen (76) var Fremskrittspartiets formann fra 1978 til Siv Jensen tok over i 2006. Etter det har han trukket seg noe tilbake fra politikken, men pensjonisttilværelsen er ikke noe han trives særlig med.

– Jeg sa for noen år siden at jeg savnet meg selv, da kom jeg inn i bystyret, og nå har jeg sagt ja til å være kandidat i Stortinget. Så jeg er nummer én i Oppland, og kandidat på tredjeplassen i Oslo, forteller 76-åringen til Dorthe Skappel.

Se intervjuet øverst i saken.

Vil tilbake

Hagen synes lite om at han ble vraket til fordel for Aina Stenersen av nominasjonskomiteen 3. november. Nå håper han ting vil snu.

– Det er nominasjonsmøte i mars, så får vi se om de vil ha meg eller ikke. Det får årsmøtet avgjøre, sier han.

Han forteller at han ikke liker hvor partiet har tatt veien. Det vil han gjøre noe med.

– Jeg har lyst til å komme tilbake og være med på å få partiet opp igjen. Det kan være en del over 50 år som husker Carl I. Hagen, og som kanskje synes Carl I. Hagen skulle komme tilbake til Stortinget, sier han.

Hagen forteller at han har oppfatning av at folk vil ha han tilbake.

– Jeg leser på kommentarfeltet på Facebook, det er mange som ønsker meg tilbake og som savner partiet som det var under min ledelse.

Lei

Ved sin side i sofaen sitter Eli Hagen (73), som har vært hans største støttespiller. Men nå vil hun ha mer alenetid.

– Jeg har vært imot at han skulle tilbake til politikken, men han puster og tenker politikk døgnet rundt. Pluss at vi har gått hverandre litt på nervene, sier hun, og fortsetter:

– Jeg var også vant til å være fri og frank og gjøre som jeg vil, men nå skal han vite hvor jeg skal, når jeg kommer hjem og hva vi skal ha til middag. Så det skal bli deilig hvis han blir innvalgt igjen, ler hun.

Selv om ekteparet Hagen har det bra, mener Eli at det er sunt å være litt borte fra hverandre.

– Det er godt å ha et ganske stort hus, men det er slitsomt å være sammen hele tiden. Jeg tror ikke det er sunt for noen ektepar og gå sammen hele tiden, sier hun.

Reality

Tidligere har paret vært med på programmer som «Skal vi danse». Denne våren er det TV 2-programmet «Sofa» ekteparet skal kose seg med.

– Vi krangler lite om fjernkontrollen hjemme hos oss. Carl ser mest på nyheter og langrenn, mens jeg ser på alt annet, sier Eli i en pressemelding fra programmet.

Eli forteller at de sjeldent ser serier, da de ikke klarer å henge med på de mange episodene.

Paret forteller at de har blitt spurt om å være med i en rekke programmer, men de har alltid takket, nei. Helt til nå.

– Sofa er midt i blinken. Vi gjør jo som vi vanligvis gjør, diskuterer TV, ler Eli.

«Sofa» har premiere på TV 2 torsdag 21. januar 2021.

Relatert