VIL BORT: Landslagskaptein Stefan Johansen håper å forlate Fulham i løpet av måneden.
VIL BORT: Landslagskaptein Stefan Johansen håper å forlate Fulham i løpet av måneden. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

På klubbjakt: – Det tærer på

Stefan Johansen (30) håper på å forlate Fulham i januar.

Det har blitt minimalt med førstelagsfotball for Stefan Johansen det siste halvåret. Landslagskapteinens navn var ikke å finne på lista da Fulham offentliggjorde sin Premier League-tropp 20. oktober i fjor. Nå håper 30-åringen å forlate Craven Cottage før måneden er omme.

– Han vil spille fotball. Det har vært et halvår med mye av og på og fram og tilbake. Det tærer på, sier spillerens agent, Tore Pedersen, til TV 2.

Pedersen kan bekrefte at flere klubber har meldt sin interesse, både fra inn- og utland. Noen retur til Eliteserien blir det derimot ikke med det første.

– Det blir ikke Norge, det kan jeg garantere, slår Pedersen fast.

Johansen har vært på klubbjakt siden han ble utelatt av Fulhams Premier League-tropp i oktober i fjor. Etter det TV 2 kjenner til skal Ronny Deilas New York City være en av klubbene som har Johansen på radaren. I november sa Deila følgende til TV 2 om situasjonen:

– Stefan og jeg har alltid hatt et godt forhold og vi er gode venner. Jeg vet selvfølgelig om situasjonen hans, men for det første er han i en stor klubb og han er ikke akkurat gratis, sa Deila den gang.

Johansens agent kjenner godt til både Deila og New York-linken, men foreløpig holdes kortene tett til brystet.

– Vi ser på ulike løsninger. Det er ikke noe problem å finne klubb, men alt må stemme, forklarer han.

Men Johansen blir neppe noen billig mann for en ny arbeidsgiver. 30-åringen hever for tiden Premier League-lønn hos Fulham, på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2022.

– Det er en totalpakke her som må avgjøres, men Fulham spiller ball, sier Pedersen

– Føler du deg trygg på at dere vil finne en løsning før utgangen av måneden?

– I dette gamet her er jeg ikke sikker på noe, avslutter han.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Stefan Johansen uten å lykkes.

Relatert