Hjemmelagde fiskekaker

Christer Rødseth lager fiskekaker med hvit fisk. Serveres med stekte småpoteter, brokkoli og yoghurtdressing.

Oppskriften er til 4 personer og gir 12 kaker på ca. 80 gram.

Dette trenger du:

  • 600 g torskefilet, sei, hyse eller annen hvit fisk
  • 1-2 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 1 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 egg
  • 2 ss purre i tynne skiver
  • 10 g hakket gressløk (1 liten potte)
  • 150 g røkt torsk
  • 2 dl melk
  • 2 fedd bakt hvitløk (hel hvitløk bakes på 180 grader i ca. 30 minutter)
  • 1 ss smør, 1 ss solsikkeolje
  • 500 g småpotet
  • 3 ss olivenolje
  • Salt
  • 1 brokkoli i små buketter
  • Litt salt
  • 4-5 ss yoghurt naturell
  • 10-15 blader basilikum
  • 2 ss valnøtter eller gresskarkjerner

Sambal oelek kan være et godt tilskudd ved servering om du liker litt sterk mat.

Slik gjør du:

Kutt fiskefileten i terninger og ha i en foodprosessor med saltet. Kjør det seigt og spe i melk og fløte. Husk at alle ingredienser bør være kalde!

Ha så i egg, bakt hvitløk og potetmel. Kjør det raskt sammen og ha farsen i en bolle. Bland inn purre og gressløk. Trekk den røkte torsken i litt melk. Hell av melken (spar den til potetpure eller noe senere) og tilsett fisken. Bland godt sammen. Stek kaker på ca. 80 gram i smør og olje på medium varme til de er gylne på hver side.

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Ha de rett i en stekepanne med olivenolje og stek til de er sprø. Ha tilslutt i brokkolibuketter og stek noen minutter til.

Kutt basilikumblader grovt og bland med yoghurt. Alt serveres i en dyp bolle med sprø poteter, brokkoli og yoghurtdressingen. Ha gjerne på litt sambal oelek. Avslutt med ristede valnøtter eller gresskarkjerner og noen fine basilikumblader.

Relatert