KRITISK: Henrik Kristoffersen var kritisk etter en dårlig sportslig helg i Adelboden, men vil ikke bruke kritikken som en unnskyldning for egne prestasjoner. Nå får han støtte fra en tidligere konkurrent.
KRITISK: Henrik Kristoffersen var kritisk etter en dårlig sportslig helg i Adelboden, men vil ikke bruke kritikken som en unnskyldning for egne prestasjoner. Nå får han støtte fra en tidligere konkurrent. Foto: Stefan Wermuth

Får Hirscher-støtte

Den abdiserte alpinkongen kaster seg inn i storslalåm-debatten.

Debatten rundt hastigheten i storslalåm har preget alpinverdenen siden mannefallet i Adelboden tidligere i januar, der de norske kompisene Atle Lie McGrath og Lucas Braathen, i tillegg til amerikanske Tommy Ford, alle krasjet og pådro seg skader.

Henrik Kristoffersen var kritisk til den raske løypesettingen overfor TV 2 i målområdet i Adelboden, og har i etterkant etterlyst en regelendring.

Så fikk han en telefon fra selveste renndirektøren i FIS, Markus Waldner, som var enig i Rælingen-guttens bekymring. Overfor TV 2 mente Waldner at utstyrsprodusentene måtte ta sin del av skylda for de høye hastighetene, og ikke bare FIS - som tross alt er med på å godkjenne løypestikkingen.

Skremt Hirscher

Nå har debatten også engasjert den tidligere alpinteneren Marcel Hirscher:

– Skadene har vært mange, og jeg er skremt over det jeg har sett, forteller Hirscher i et intervju med AudiTalk fra Salzburg.

Hirscher, som tross alt er mestvinnende i Adelboden (fem slalåmseire og fire storslalåmseire) mener også tempoet er blitt et problem.

– Jeg var alltid en forkjemper for lavere hastighet i storslalåm, da jeg ikke tror seerne ser noe særlig forskjell. Når dagens felt kjører storslalåmløypene elleve sekunder raskere enn da jeg var med, tror jeg første skritt for å minimere skader er å kontrollere hastigheten bedre, forteller mannen som vant totalcupen åtte ganger på rad.

Neste storslalåmrenn er i VM i Cortina. Til helgen kjøres det to utforrenn og ett super-G-renn i Kitzbühel. Der blir hastighetene garantert høye, og alle renn ser du gjennom hele helgen på TV 2 og TV 2 Sumo.

Relatert