Tarjei Bø var best på fellesstarten i Oberhof. (Arkivfoto)
Tarjei Bø var best på fellesstarten i Oberhof. (Arkivfoto) Foto: Jasmin Walter / BILDBYRÅN

Bø-jubel: Har ikke vunnet et slikt renn siden 2013

Tarjei Bø (32) hadde en kanondag i løypa og tok verdenscupseieren på fellesstarten i Oberhof til tross for et bomskudd på siste skyting.

Den rutinerte stryningen var sterkest på slutten og avgjorde løpet i siste motbakke, selv om han måtte gå fort hele veien inn.

Felix Leitner fra Østerrike ble nummer to og Benjamin Weger fra Sveits nummer tre. De ble slått med henholdsvis 3,6 og 7,8 sekunder av den norske vinneren.

Seieren var Bøs 11. i verdenscupsammenheng. Han var best på en dag der de norske favorittene skjøt seg ut av seierskampen.

Han har ikke vunnet en fellesstart siden 17. februar 2013 i Nove Mesto.

– Det var en av de hardeste (sisterundene) i karrieren min. Jeg hadde en taktikk om å ha ti sekunder inn til siste skyting, slik at jeg kunne slå dem selv med en bom. Og det var det som skjedde, men jeg måtte angripe dem raskt, for jeg er ikke en spurter, sa en dyktig sliten Bø i seiersintervjuet.

– På slutten så jeg svart. Jeg vet ikke når jeg passerte målstreken.

Lillebroren og verdenscuplederen Johannes Thingnes Bø var blant dem som bommet allerede på første skyting, og han måtte bruke mye krefter på å hente inn det tapte.

Thingnes Bø bommet én gang på hver skyting og klarte ikke å nærme seg seierspallen. Likevel ble han nest best av de norske løperne på 7.-plass. Det forteller litt om farten hans i sporet.

Verdenscuptoer Sturla Holm Lægreid var blant favorittene før løpet, men han ødela egne seierssjanser med to bomskudd på tredje skyting. Bæringen endte på 12.-plassen.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 15 med to bomskudd etter å ha ligget veldig godt an underveis. Johannes Dale bommet fire ganger og endte på 16.-plassen.

Erlend Bjøntegaard måtte tåle to bom på siste skyting og falt dermed ned til 22.-plassen på resultatlista.

(©NTB)

Relatert