Kapteinens straffebom kostet Dortmund dyrt – Haaland fikk mål annullert

Frustrerende aften for Erling Braut Haaland (20) og Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund-Mainz 1-1

Se høydepunktene i Sportsnyhetene øverst.

Borussia Dortmund og Erling Braut Haaland startet 2021 med to seirer i Bundesliga. Men hjemme mot nedrykksplasserte Mainz ble det ikke mer enn ett poeng for de svarte og gule.

Etter to nettkjenninger mot RB Leipzig sist, måtte Erling Braut Haaland lørdag tusle målløs av banen.

Fikk mål annullert etter ett minutt

Det betyr også at Erling Braut Haaland blir stående med 25 Bundesliga-mål på nå 26 Bundesliga-kamper. Men mye kunne vært annerledes:

Ett minutt og 22 sekunder tok det før jærbuen på kjølig vis ekspederte ballen i nettet bak Mainz' målvakt. Målet ble annullert for en offside i oppbyggingen av angrepet, men dermed var i det minste mannen i buret, Robin Zentner, behørig advart.

Zentner trengte neppe en advarsel for å være klar over farene som truet, men etter det første minuttet var i realiteten Haaland aldri veldig nær nettkjenning igjen. Jærbuen ble godt pakket inn av Mainz-forsvaret, men det burde likevel blitt Dortmund-seier.

Reus bommet på straffe

Mainz' Levin Öztunali sendte gjestene i ledelsen tidlig i andre omgang da han banket ballen i krysset fra om lag 25 meter.

Men det så lyst ut for hjemmelaget da høyreback Thomas Meunier scoret mål og skaffet straffespark innenfor et tidsrom på ett minutt.

Marco Reus sendte imidlertid straffen utenfor stengene, og til tross for flere store sjanser til begge lag ble det ikke flere mål.

1-1 betyr at Dortmund misbrukte muligheten til å gå opp i ryggen på ledende Bayern München. De blir liggende på 4. plass, fire poeng bak erkerivalen som har én kamp til gode.

Relatert