KAOS: Flere spillere var i nærheten da Nadiem Amiri skal ha blitt utsatt for en rasistisk kommentar fra en Union Berlin-spiller.
KAOS: Flere spillere var i nærheten da Nadiem Amiri skal ha blitt utsatt for en rasistisk kommentar fra en Union Berlin-spiller. Foto: Andreas Gora

Rasismepåstander i Bundesliga

Union Berlin tok en høyst imponerende 1-0-seier over Leverkusen i 1. Bundesliga fredag. Kampen vil dessverre bli husket for noe annet enn resultatet.

Mot slutten av oppgjøret oppsto det tumulter mellom spillerne da Leverkusens Nadiem Amiri ble tildelt et gult kort. Midtbanemannen var rasende, og det skyldes angivelig at tyskeren Amiri, som har afghanske foreldre, ble kalt «jævla afghaner» av en motspiller.

Det forteller Amiris lagkamerat, midtstopperen Jonathan Tah.

– Nadiem Amiri ble fornærmet for sin bakgrunn. Den slags hører ikke hjemme på en fotballbanen. Det var det mest sørgelige som skjedde hele kvelden, sier Tah til Dazn.

Han sier at han hørte Amiri bli kalt «jævla afghaner» og håper at Tysklands fotballforbund tar tak i saken.

– Jeg håper det får konsekvenser.

Union Berlin-trener Urs Fischer sier samtidig at saken skal undersøkes internt i laget.

– Det ble sagt ting som ikke skal sies på en fotballbane. Vi skal prøve å ordne opp i dette. Hvis det er tilfelle at de ordene ble sagt, så beklager jeg det.

Union Berlin tok seg til 4.-plass på bundesligatabellen med fredagens seier. Julian Ryerson ble byttet inn på overtid for vertene.

(©NTB)

Relatert