– Det nytter ikke å synes synd på seg selv

Henrik Kristoffersen (26) innrømmer at han er inne i karrierens tøffeste periode.

Se slålåm fra Flachau på TV 2 og Sumo lørdag fra kl. 09.15.

Før lørdagens TV 2-sendte slalåm fra Flachau har Henrik Kristoffersen vært på pallen i verdenscupen imponerende 64 ganger på på 160 starter. Denne sesongen har han én seier og én andreplass. På tolv starter.

– Jeg har hatt motgang før, men da har det som oftest vært på høsten, så det har ikke vært renn. Og det har vært vondt og tungt å ligge langt etter på trening, men det er noe annet å ha motgang i renn. Når du ikke klarer å prestere i renn så er hverdagen litt tyngre enn ellers, forteller Henrik Kristoffersen TV 2.

Sist helg i Adelboden endte med at han kjørte ut i andreomgangen i søndagens slalåm, men akkurat det virker å være det minste problemet.

– Den hekten i andreomgangen i Adelboden må man regne med skjer én til to ganger i løpet av en sesong som slalåmkjører, men det er i storslalåm jeg har slitt. Der har jeg rett og slett vært for dårlig. Og så må vi løse noen utfordringer vi har med utstyret. Det jobbes på spreng i Grenoble i Frankrike, på Rossignol-fabrikken, og allerede i neste uke skal de ha klart hvert fall en type nye storslalåmski, forteller Kristoffersen og smiler håpefullt.

Trente med resten av gutta

TV 2 Sporten treffer gutten fra Rælingen i Hinterreit ved Saalfelden i Østerrike, en drøy times biltur fra Salzburg der Henrik Kristoffersen bor. Fredag morgen trente han sammen med de tre andre nordmennene som skal kjøre de to slalåmrennene i Flachau i helgen; Sebastian Foss Solevåg, Jonathan Nordbotten og Timon Haugan.

For egen del syns Henrik Kristoffersen det har vært en positiv utvikling på treningen de to siste dagene.

- Jeg må bare ta meg sammen, ta opp hansken, slåss og kjempe videre. Det nytter ikke å legge seg ned å synes synd på seg sjøl, for det hjelper ingenting.

– Hvem av dere var raskest på trening i dag?

– Det var Sebastian, forteller Kristoffersen og legger til;

– Jeg har tro på at Sebastian kan gjøre det bra i helgen.

– Har du mer tro på et toppresultat for Sebastian Foss Solevåg enn deg selv?

- Næææi, det kan jeg ikke ha, da kan like gjerne bli hjemme, ler 26-åringen.

Vant i Madonna di Campiglio

Før lørdagens slalåm poengterer Henrik Kristoffersen at det kan snu fort. Og han er betinget optimist på egne vegne.

– I slalåm føler jeg det ikke har vært så ille. Vi har kjørt fire slalåmrenn denne sesongen og jeg har tross alt vunnet ett av dem, avslutter Kristoffersen.

Den seieren kom i kveldsrennet i Madonna di Campiglio 22. desember i fjor.

Relatert