Anmeldt for ulovlig grensepassering

En person er fredag anmeldt etter å ha passert grenseovergangen i Trysil, som er ulovlig å benytte. – Dette ser vi svært alvorlig på, sier politiet.

For å få kontroll med importsmitten er det innført grensekontroll og flere grenseoverganger er stengt for innreise.

Fredag ble en person anmeldt for å ha krysset grenseovergangen t Flermoen grenseovergang i Trysil.

– Dette ser vi svært alvorlig på, politiet har en forventing om at alle bidrar til å redusere smitte slik at vi så snart som mulig kan åpne samfunnet igjen, sier stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt.

I Innlandet er det grenseovergangene ved Linna, Støa, Riksåsen og Magnormoen som er åpne. De andre grenseovergangene er ulovlig å benytte.

– De som krysser grensen utenom de lovlige grenseovergangsstedene risikerer å bli straffeforfulgt. Det jobbes kontinuerlig med å vurdere politiets tilstedeværelse og hvor vi skal drive kontroll, i den hensikt å begrense importsmitte. Politiet utfører jevnlige stikkontroller på grenseovergangsstedene som ikke er lovlige å benytte, sier stabssjef Teigen.

Personer som krysser stengte grenseoverganger ulovlig risikerer bøter fra 5000 kr til 10.000 kr, opplyser politiet.

– Politiet benytter seg av etterretning som grunnlag for prioriteringene, og etterretningsarbeidet foregår kontinuerlig. Får vi informasjon som tilsier at reisemønsteret endres, så vil vi justere hvilke grenseoverganger vi er tilstede på, sier Teigen

Relatert